Azi va propun o reteta de pilaf cu pui. Simpla, gustoasa si sanatoasa.
Orezul l-am pus la inmuiat cu o jumatate de ora inainte.
Intr-o oala am pus la fiert copanele. Dupa primul clocot am scurs apa si le-am spalat. Le-am pus din nou la fiert in apa impreuna cu ceapa taiata in 4 si ardeiul taiat bucati mari. Am adaugat si boabele de ienibahar.
Morcovul tocat foarte marunt l-am pus la fiert separat in putina apa.
Cand ardeiul, ceapa si carnea au fiert le-am scos pe o farfurie, la fel si boabele de ienibahar.
In apa de la ele am pus orezul amestecand foarte des sa nu se lipeasca. Am adaugat peste el copanelele, morcovul fiert, oregano, sarea si pasta de tomate.
Cand orezul este gata e timpul pentru o ploaie verde de patrunjel :).
Am servit cu salata de ardei copti.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro