pilaf cu scoici si pulpita de pui la tigaie

de madab in Fructe de mare, 15 Iul 2015 | 4194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g scoici
  • 150g orez
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe mici
  • unt
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA pilaf cu scoici si pulpita de pui la tigaie:

Speli  legumele, ceapa taiata pestisori,  morcovul dat pe razatoare si ardeiul cubulete. 

Se calesc legumele si peste se pune orezul spalat. 

Scoicile  se spala si se pun intr-o tigaie cu unt si se gatesc cca 4 minute. Peste care se toarna putina zeama de lamaie. 

Se lasa la racit si se scot din carapace.

Sucul obtinut  se toarna peste legume si orez si se mai adauga  inca 2 cani apa , pana se face  orezul.

se condimenteaza cu sare,  piper  si se pune si cimbrul. 

Se adauga si scoicile  si se mai lasa putin la fiert La foc mic.

Pulpele se curata , se condimenteaza si se pun in tigaie la prajit.

cand sunt rumenite se adauga langa pilaf si se servesc fie cu gogosari murati, fie cu altfel de muraturi. 

Pofta buna ! ! ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "pilaf cu scoici si pulpita de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez negru cu scoici