Caracațită baby cu sos roșu aromat

de Panacris in Fructe de mare, 16 Iun 2013 | 9199 vizualizari

 

Ei, asta a fost o nouă provocare. Până acum am probat caracatiță, gata preparată. Acum mi-a venit rândul să o prepar eu. Pot să spun că mi-a reușit!

 

INGREDIENTE

  • caracatiță baby 8 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ceapă verde 3-4 fire,
  • usturoi 3-4 căței,
  • suc portocală cca. 100 ml,
  • coriandru verde,
  • unt cca 100 g,
  • vin alb sec cca. 300 ml,
  • bulion aromat cca. 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caracațită baby cu sos roșu aromat:

Caracatițele baby, se curăță de punga de cerneală (eu am avut noroc că au fost curățate, mulșumesc celor de la Metro!). Se pun la fiert în apă rece cca. 30 de minute. Între timp se curăță ceapa și usturoiul, apoi se toacă mărunt. După ce au fiert caracatițele se strecoară de apă. Untul se topește într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul, sucul de portocale și vinul, se lasă să se călească un pic, apoi se adaugă caracatițele și se mai lasă la înăbușit până ce se leagă sosul.


Spre final se asezonează de sare, piper, coriandru tocat mărunt și bulion. Se mai lasă să clocotească cca. 5 minute. Se servește imediat cu garnitură de orez.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caracațită baby cu sos roșu aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

simona72 1

16.06.2013, 14:20

Imi placeeeee!!!

portiadelumina 1

16.06.2013, 17:20

E bună carnea de caracatiţă. Dar, cum spuneam mai sus, mâncăm doar când se iveşte ocazia. E mult mai la îndemână carnea de porc, vită, miel, pasăre.
Arată minunat!

Lau 1

17.06.2013, 11:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Caracatita in sos picant