Pilaf cu urzici

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 18 Apr 2011 | 9815 vizualizari

 

Un pilaf ce a iesit peste toate asteptarile. Doar urzicile sunt mari vedete cu beneficii incomensurabile pentru organism !!!

 

INGREDIENTE

  •  5 cm praz
  • codite de ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 morcov mic
  • 2 rosii
  • 1 pahar orez
  • 50 ml ulei masline
  • 1 mana urzici tinere
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu urzici:

Legumele se curata si se spala.

Urzicile se aleg si se spala bine .

Taiati ceapa , prazul , morcovul si ardeii marunt si le caliti usor in ulei .

Adaugati orezul si mai caliti 1-2 min .

Puneti  apa [ dublu  cat sa acopere compozitia ], sare  + rosiile taiate cubulete + urzicile taiate marunt.

Fierbeti incet la foc mic sub capac  verficand din cand in cand sa nu scada prea tare [ adaugati apa daca mai este necesar ]

Potriviti gustul cu sare si piper .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi  manusi la  manipularea  urzicilor .

2

Culegeti urzici din zone nepoluate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bucataras Medi 1

04.05.2011, 19:43

ce bine arata..............

Valclaudia 1

10.06.2018, 17:58

Ce pofta mi-ai facut! Tare mult imi plac urzicile, am avut grija sa pun cateva pungute la congelator... deci trec si aceasta reteta la favorite,draga mea!

mihaelar63 1

07.07.2018, 11:39

Claudia , eu zic ca gasesti tot anul . De undeva de unde au fost cosite si cresc din nou , iei frunze tinere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de post cu cartofi si urzici