Pilaf cu urzici

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 18 Apr 2011 | 6513 vizualizari

 

Un pilaf ce a iesit peste toate asteptarile. Doar urzicile sunt mari vedete cu beneficii incomensurabile pentru organism !!!

 

INGREDIENTE

  •  5 cm praz
  • codite de ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 morcov mic
  • 2 rosii
  • 1 pahar orez
  • 50 ml ulei masline
  • 1 mana urzici tinere
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu urzici:

Legumele se curata si se spala.


Urzicile se aleg si se spala bine .


Taiati ceapa , prazul , morcovul si ardeii marunt si le caliti usor in ulei .


Adaugati orezul si mai caliti 1-2 min .


Puneti apa [ dublu cat sa acopere compozitia ], sare + rosiile taiate cubulete + urzicile taiate marunt.


Fierbeti incet la foc mic sub capac verficand din cand in cand sa nu scada prea tare [ adaugati apa daca mai este necesar ]


Potriviti gustul cu sare si piper .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Folositi  manusi la  manipularea  urzicilor .

2

Culegeti urzici din zone nepoluate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bucataras Medi 1

04.05.2011, 19:43

ce bine arata..............

Valclaudia 1

10.06.2018, 17:58

Ce pofta mi-ai facut! Tare mult imi plac urzicile, am avut grija sa pun cateva pungute la congelator... deci trec si aceasta reteta la favorite,draga mea!

mihaelar63 1

07.07.2018, 11:39

Claudia , eu zic ca gasesti tot anul . De undeva de unde au fost cosite si cresc din nou , iei frunze tinere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu orez