Pilaf de orez cu pui si legume

de La Ancuta in Pui, 3 Apr 2011 | 10820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de telina
  • 1 cana orez
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 2-3 rosii sau 150 ml bulion
  • 2 cani apa
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui si legume:

Spalam pulpele si le taiem pe jumatate. Le uscam cu un servet si le condimentam cu sare si piper.

Intr-o tigaie mai mare, sau o cratita incingem 3-4 linguri de ulei. Prajim pulpele in uleiul incins, pe toate partile. Scoatem carnea pe o farfurie.


In uleiul ramas adaugam 3 linguri de apa si ceapa taiata marunt. Amestecam pana devine translucida apoi adaugam celelalte legume taiate sau date pe razatoare. Eu am folosit legume din congelator taiate.


Mai lasam si legumele 2-3 minute la sotat apoi adaugam orezul bine spalat si scurs de apa.

Amestecam bine si adaugam rosiile taiate sau bulionul si apa. Potrivim de sare si piper.


Transferam totul intr-un vas termorezistent (eu nu pot pune cratita la cuptor din cauza manerelor :)).

Asezam deasupra pulpele de pui si dam la cuptor la foc potrivit, pana fierbe orezul si scade toata apa. Daca mai trebuie mai adaugam putina apa, astfel incat orezul sa fie fiert.


Servim cald presarat cu patrunjel verde tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

La Ancuta 1

12.04.2011, 14:18

Mena dam carnita la o parte?

La Ancuta 1

12.04.2011, 14:18

Eu iti multumesc Horia pentru aprecieri

La Ancuta 1

12.04.2011, 14:19

Dia mai bine un barbat pofticios, decat unul mofturos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
VIDEO: Cum sa prepari pui cu curry in 10 minute