Pilaf de pui

de alice_ciobanu in Pui, 16 Aug 2012 | 3716 vizualizari

 

Mi-a fost dor de un pilaf...din ala din alte vremuri, de altadat'. Sper ca va mai aduceti aminte de pilaful acela putin zemos, usor dulce-sarat, dintr-un bob simplu fara pretentii de bio, eco si alte dracii moderniste. Pilaful acela legat si aromat servit cu mare drag alaturi de putin pui prajit simplu fara prea mari fasoane si mirodenii. Simplu, bun si perfect. Reteta am facut-o asa cum a fost ea scrisa candva, in Cartea de bucatarie ce a vazut tiparul in '55, carte dupa care a mesterit prin bucatarie a mea bunica Teodora (miss her si n-am stiut a ma purta cu ea in vremurile alea....) si pe care am primit-o in dar cu mare sfiosenie de la ai mei parinti la ultima mea incursiune in provincialul Falticeni. Drag si scump oras!

 

INGREDIENTE

  •  1 pui
  • 1 ceapa mare
  • 200 gr unt
  • 6 cescute de orez
  • sare si piper proaspat macinat
  • o bucata de telina
  • 1 morcov
  • 1/2 patrunjel radacina
  • patrunjel frunze pt decor (sau nu...pt cei care nu sunt de acord cu patrunjelul :D)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de pui:

Intr-o cratita cu apa rece puneti puiul taiat bucati dati la fiert. Cand incepe sa dea in clocote spumuiti si apoi adaugati sare si ceapa taiata in patru, telina, morcovul si patrunjelul curatate si taiate in bucati mari. Lasati sa fiarba putintel, cat sa se inmoaie putin carnita. Nu foarte mult cat sa fie fierb bine, ci doar patruns. Apoil il veti scoate si il veti praji intr-o tigaie cu ulei incins, pana se rumeneste usor.


Separat inabusiti orezul in unt. Zeama in care a fiert puiul o strecurati printr-o sita deasa. Picurati apoi zeama peste orezul inabusit socotind cam la cate o masura de orez, trei masuri de zeama. Fierbeti la foc mic-mic, cat mai mic pace ce orezul infloreste. Daca vi se pare ca mai trebuie zeama, ca e foarte scazut mai adaugati amestecand cu putere. Cand orezul e gata acoperiti cratita cu un capac invelit inr-un prosopel curat.


Serviti-l fierbinte alaturi de carnita proaspat prajita. Presarati piper proaspat macinat si putin patrunjel tocat.


Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Sim0na 1

18.08.2012, 11:22

Si mie-mi aminteste de bunica.. Iar cu patrunjel este perfect!!!

Lau 1

19.08.2012, 16:30

place

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 22:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carne de cocos