Pilaf de pui

de alice_ciobanu in Pui, 16 Aug 2012 | 6530 vizualizari

 

Mi-a fost dor de un pilaf...din ala din alte vremuri, de altadat'. Sper ca va mai aduceti aminte de pilaful acela putin zemos, usor dulce-sarat, dintr-un bob simplu fara pretentii de bio, eco si alte dracii moderniste. Pilaful acela legat si aromat servit cu mare drag alaturi de putin pui prajit simplu fara prea mari fasoane si mirodenii. Simplu, bun si perfect. Reteta am facut-o asa cum a fost ea scrisa candva, in Cartea de bucatarie ce a vazut tiparul in '55, carte dupa care a mesterit prin bucatarie a mea bunica Teodora (miss her si n-am stiut a ma purta cu ea in vremurile alea....) si pe care am primit-o in dar cu mare sfiosenie de la ai mei parinti la ultima mea incursiune in provincialul Falticeni. Drag si scump oras!

 

INGREDIENTE

  •  1 pui
  • 1 ceapa mare
  • 200 gr unt
  • 6 cescute de orez
  • sare si piper proaspat macinat
  • o bucata de telina
  • 1 morcov
  • 1/2 patrunjel radacina
  • patrunjel frunze pt decor (sau nu...pt cei care nu sunt de acord cu patrunjelul :D)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de pui:

Intr-o cratita cu apa rece puneti puiul taiat bucati dati la fiert. Cand incepe sa dea in clocote spumuiti  si apoi adaugati sare si ceapa taiata in patru, telina, morcovul si patrunjelul curatate si taiate in bucati mari. Lasati sa fiarba putintel, cat sa se inmoaie putin carnita. Nu foarte mult cat sa fie fierb bine, ci doar patruns. Apoil il veti scoate si il veti praji intr-o tigaie cu ulei incins, pana se rumeneste usor. 

Separat inabusiti orezul in unt. Zeama in care a fiert puiul o strecurati printr-o sita deasa. Picurati apoi zeama peste orezul inabusit socotind cam la cate o masura de orez, trei masuri de zeama. Fierbeti la foc mic-mic, cat mai mic pace ce orezul infloreste. Daca vi se pare ca mai trebuie zeama, ca e foarte scazut mai adaugati amestecand cu putere. Cand orezul e gata acoperiti cratita cu un capac invelit inr-un prosopel curat. 

Serviti-l fierbinte alaturi de carnita proaspat prajita. Presarati piper proaspat macinat si putin patrunjel tocat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sim0na 1

18.08.2012, 11:22

Si mie-mi aminteste de bunica.. Iar cu patrunjel este perfect!!!

Lau 1

19.08.2012, 16:30

place

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 22:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carne de cocos