Pilaf - MARTINEL

de angelika in Mancaruri de post, 18 Sep 2012 | 2004 vizualizari

 

Astazi imaginatia mea a facut o calatorie in copilaria fetei mele, care avea o multime de ursuleti ca si jucarii.Toti ursuletii aveau nume, dar Martinel era deosebit.Si uite asa mi-a venit o idee de a face un pilaf in forma de...Martinel.Sigur va va placea si veti face si voi copiilor vostri.POFTA INTERESANTA!

 

INGREDIENTE

  • 150 g orez cu bob rotund
  • 2 cepe mici
  • un ardei rosu
  • un ardei verde
  • 2 rosii
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf - MARTINEL:

Pentru inceput se spala orezul si se lasa intrun vas cu apa calduta. Se taie ceapa, ardeii si rosiile si se pun la calit in putin ulei. Cand au capatat culoarea aurie se pune orezul, sare, delikat, piper, o frunza de busuioc, 2 frunze de menta.Se toarna apa sau zeama de pui pana acopera orezul .Se pune la cuptor ptr cca 15 min.Se lasa la racit si apoi se modeleaza dupa imaginatie si fotografia alaturata.


Pe Martinel l-am ornat cu: ochii-bob de strugure si o felie de maslina;gura, urechile si pantofii-ardei rosu;hainuta-ardei copt cu frunze de patrunjel.

 

TIPS-URI

1

orezul este alimentul care ne protejeaza inima, creierul si sanatatea pielii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf - MARTINEL" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

susu 1

24.09.2012, 13:21

ce simpatic e..

dobrezaira 1

26.09.2012, 09:28

ce frumos e...mancal-ar mama

Bya Ralu 1

26.09.2012, 20:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf sarbesc