Pilaf sarbesc

de Ela68 in Mancaruri de post, 9 Iul 2013 | 57929 vizualizari

 

Aceasta mancarica ne aduce aminte tuturor de copilarie. Atat mama, cat si bunica o preparau destul de des pe timpul verii, cu legume proaspete. Rosiile aveau un gust deosebit, rezultatul fiind unul de exceptie.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa ( primavara folosim ceapa verde, o legatura )
  • ulei pentru calit
  • 1 morcov
  • 1/2 lingurita mirodenia
  • 1 dovlecel mediu
  • 2 bucati ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 cana orez ( aprox 180 gr )
  • 4-5 rosii
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sarbesc:

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei impreuna cu Mirodenia. Morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga peste ceapa.

Dovlecelul se taie cubulete, iar areiul gras fasii. Le punem peste morcov si mai  lasam inca doua, trei minute.

Adaugam si rosiile taiate cubulete.

Apoi orezul , 550 gr apa  ( de trei ori cantitatea de orez ) si patrunjelul tocat. Potrivim de sare si adaugam piperul .Introducem la cuptor aproximativ 40 minute, timp in care mancarea va bine legata, omogena.

Se poate servi ca atare, alaturi de o salata de ardei copt sau ca si garnitura la friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sarbesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Valclaudia 1

24.11.2013, 09:18

foarte bine arata!

Ela68 1

24.11.2013, 09:38

multumesc

dantes 1

15.11.2020, 08:50

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume