Pilaf sarbesc

de Ela68 in Mancaruri de post, 9 Iul 2013 | 32177 vizualizari

 

Aceasta mancarica ne aduce aminte tuturor de copilarie. Atat mama, cat si bunica o preparau destul de des pe timpul verii, cu legume proaspete. Rosiile aveau un gust deosebit, rezultatul fiind unul de exceptie.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa ( primavara folosim ceapa verde, o legatura )
  • ulei pentru calit
  • 1 morcov
  • 1/2 lingurita mirodenia
  • 1 dovlecel mediu
  • 2 bucati ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 cana orez ( aprox 180 gr )
  • 4-5 rosii
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sarbesc:

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei impreuna cu Mirodenia. Morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga peste ceapa.


Dovlecelul se taie cubulete, iar areiul gras fasii. Le punem peste morcov si mai lasam inca doua, trei minute.


Adaugam si rosiile taiate cubulete.


Apoi orezul , 550 gr apa ( de trei ori cantitatea de orez ) si patrunjelul tocat. Potrivim de sare si adaugam piperul .Introducem la cuptor aproximativ 40 minute, timp in care mancarea va bine legata, omogena.


Se poate servi ca atare, alaturi de o salata de ardei copt sau ca si garnitura la friptura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sarbesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

babi5 1

22.08.2013, 09:33

Valclaudia 1

24.11.2013, 09:18

foarte bine arata!

Ela68 1

24.11.2013, 09:38

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume (de post)