Orez cu peste si creveti

de cristeena20 in Peste, 31 Mai 2020 | 2842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de peste (red fish)
  • 300 gr creveti congelati
  • 6 maini de orez cu bob rotund
  • 1 ceapa medie
  • 2 rosii bine coapte
  • 2 rosii din conserva
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare, piper, un cub knorr de fructe de mare
  • ulei de masline
  • coriandru verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu peste si creveti:

Am cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez.

Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti congelati, ii lasam sa ii preparam abia la sfarsit.

 Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt la calit in ulei de masline; adaugam un catel de usturoi tocat marunt si cand ceapa devine moale si sticloasa, adaugam rosiile tocate marunt, rosiile din conserva zdrobite cu mana si pasta de rosii; lasam sa se caleasca impruena, punem capacul sa se intrepatrunda aromele. 

Adaugam orezul, e important sa alegem orez cu bob rotund, sa devina cremos; turnam supa de la peste, adaugam inca putina sare-piper si cubul concentrat knorr de fructe de mare. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac-si amestecam destul de des.

Cand e aproape fiert, trebuie sa aiba lichid, inca nu sec, deci de cate ori scade apa turnam din supa de la peste, sa lasam orezul mereu cu sos; Cand e aproape fiert, punem pestele curatat de pe oase si rupt bucatele; amestecam si la final punem coriandru verde proaspat tocat marunt. Stingem aragazul si acoperim cu capacul. E important sa aiba inca putin sos. Va scadea dupa ce punem capacul.

Pregatim crevetii, intr-o tigaie punem ulei de masline cu usturoi tocat marunt si putina ardei iute, il incingem si adaugam crevetii. Ii lasam pe o parte pana schimba culoare in portocaliu, punem sare, piper si apoi ii intoarcem pe cealalta parte. Nu ii lasam mult pt ca devin ca si cauciucul, se gatesc doar putin. 

Ii asezam deasupra pe orez si turnam uleiul ramas in tigaie peste.

TIPS-URI

1

Eu am curatat crevetii doar la partea din mijloc-am lasat capul si coada-e mai simplu de mancat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu peste si creveti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou in sos tomat