Pipette cu carnati, radicchio si gorgonzola

de GretaRachita in Penne, 6 Ian 2014 | 802 vizualizari

 

Duminica...si ploua, ploua si ploua din nou si este frig; dupa o saptama de ploaie si ceata; si totul e gri. Este adevarat ca anul acesta griul cu toate cele 50 de nuante ar fi la moda, dar ar fi timpul totusi sa mai schimbam putin culoarea.
Pentru o zi ca aceasta, consider ca o astfel de mancare este mai mult decat potrivita; numai bine cu o astfel de mancare ne incalzim putin si ne pregatim sufletele pentru o noua saptamana, care trebuie sa ne aduca si o raza de soare, trebuie sa ne aduca lucruri mai bune.
Pentru mine duminica a fost mereu o zi de analiza, ziua in care ma gandesc la tot ceea ce am facut si ce nu am reusit sa fac in saptamana incheiata, ziua in care mereu am incercat sa ma incarc de ganduri pozitive, sa merg seara la somn cu o speranta aprinsa in sufletul meu ca in saptamana ce va urma visele mele vor deveni realitate. Duminica a fost mereu ziua in care cred in miracole.

 

INGREDIENTE

  • 180 g paste fainoase de tip pipette
  • 200 g carnat proaspat
  • 100 g radicchio
  • 60 g gorgonzola dulce
  • 1/2 pahar de vin alb
  • ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipette cu carnati, radicchio si gorgonzola:

Inainte de toate punem pe foc o oala cu apa pentru paste. Taiem pielea de la carnati, ii curatam si il faramitam in bucatele mici de carne, pe care le punem intr-o tigaie si le prajim putin, la foc mic. Taiem fin radicchio si il inabusim alaturi de carnati. Adaugam jumatate de pahar de vin, marim flama la foc si lasam sa se evapore vinul. Adaugam apoi gorgonzola taiata cubulete si un polonic, chiar doua din apa in care ffierbem pastele si amestecma pentru a avea un sos cremos.


Intre timp, cand apa pentru paste incepe sa fiarba, adaugam un pumn de sare groasa si pastele. Le lasam sa fiarba, atata timp cat este scris pe ambalajul lor (de obicei pipettele au nevoie de circa 8-9 minute pentru a fi fierte). Le scurgem de apa (tinand intotdeauna deoparte 1 cana din apa in care am fiert pastele, in cazul in care sosul rezulta a fi prea dens). Punem pastele in tigaia cu sosul si le amestecam (de preferabil in aer, fara a folosi lingura, astfel incat pastele sa poata absoarba bine sosul). Inainte de a servi macinam deasupra putin piper proaspat.



Doresc tuturor cititorilor bucataras.ro o saptamana superba!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pipette cu carnati, radicchio si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

06.01.2014, 23:41

GretaRachita 1

08.01.2014, 00:55

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi de vizita