Pipote de pui cu sos

de MOKUSKA in Pui, 21 Mai 2014 | 6071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote pui
  • 3 cepe medii
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura pasta ardei dulce/iute (sau boia dulce/iute)
  • apa
  • sare
  • piper
  • 1 foi de dafin
  • verdeata dupa gust patrunjel, marar, busuioc, doar dafin, etc (eu am folosit patrunjel)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de pui cu sos:

Pipotele proaspete (sau decongelate) se curata, se spala foarte bine (eu am lasat in apa rece la frigider cca 30 min inainte sa le pun la fiert) si se pun la fiert in oala sub presiune.


Intre timp pregatim sosul: tocam nu foarte marunt ceapa, ardeii si ii punem la calit cu 1 lingura de ulei si 5 linguri de apa sub capac. Lasam la foc foarte mic sa se faca incet, avand in vedere ca pipotele trebuie sa fiarba putin mai mult (cca 1h -1h.30 minute). Dupa ce s-au calit legumele adaugam sucul de rosii si putina apa daca este nevoie, foi de dafin (eu am pus 1 buc), mai lasam sa fiarba 10 minute sub capac (sa ramana si putina zeama in care sa mai fierbem si cu pipotele). Dupa ce pipotele s-au facut se amesteca cu sosul din legume si se mai lasa inca 5-7 minute sub capac la fiert, condimentam cu sare si piper. Verdeata (dupa gust) se adauga dupa ce am stins focul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de pui cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MOKUSKA 1

21.05.2014, 20:59

va multumesc mult, va pup!!!!

laura_n 1

26.05.2014, 12:41

tare buna papa!

Giana 1

24.10.2014, 10:50

Aseara am facut, nu mai facusem de mult si am mancat cu mare pofta. Cu mamaliguta, branza si smantana....un deliciu Multumesc pt idee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu pui si legume