Pipote de pui cu sos

de MOKUSKA in Pui, 21 Mai 2014 | 12128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote pui
  • 3 cepe medii
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura pasta ardei dulce/iute (sau boia dulce/iute)
  • apa
  • sare
  • piper
  • 1 foi de dafin
  • verdeata dupa gust patrunjel, marar, busuioc, doar dafin, etc (eu am folosit patrunjel)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de pui cu sos:

Pipotele proaspete (sau decongelate) se curata, se spala foarte bine (eu am lasat in apa rece la frigider cca 30 min inainte sa le pun la fiert) si se pun la fiert in oala sub presiune.

Intre timp pregatim sosul: tocam nu foarte marunt ceapa, ardeii si ii punem la calit cu 1 lingura de ulei si 5 linguri de apa sub capac. Lasam la foc foarte mic sa se faca incet, avand in vedere ca pipotele trebuie sa fiarba putin mai mult (cca 1h -1h.30 minute). Dupa ce s-au calit legumele adaugam sucul de rosii si putina apa daca este nevoie, foi de dafin (eu am pus 1 buc),  mai lasam sa fiarba 10 minute sub capac (sa ramana si putina zeama in care sa mai fierbem si cu pipotele). Dupa ce pipotele s-au facut se amesteca cu sosul din legume si se mai lasa inca 5-7 minute sub capac la fiert, condimentam cu sare si piper. Verdeata (dupa gust) se adauga dupa ce am stins focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de pui cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MOKUSKA 1

21.05.2014, 20:59

va multumesc mult, va pup!!!!

laura_n 1

26.05.2014, 12:41

tare buna papa!

Giana 1

24.10.2014, 10:50

Aseara am facut, nu mai facusem de mult si am mancat cu mare pofta. Cu mamaliguta, branza si smantana....un deliciu Multumesc pt idee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi)