Pirjoale a la Chisinau

de anisoara in Porc, 30 Ian 2010 | 39855 vizualizari

 

Aceste pirjoale sunt renumite sub aceasta denumire .
Este o mincare traditionala ,si nu lipseste in meniul din restaurantele din tara, care prepara bucate traditionale moldovenesti.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr de carne de porc ( de la git, ceafa)
  • 2 oua
  • 4 linguri de unt topit
  • piper negru macinat
  • sare
  • ulei pt prajit
  • tigaie cu resouri  ( obligatoriu)
pentru lezion
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de lapte
  • sare si piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pirjoale a la Chisinau:

Carnea se taie in bucati si se toaca in masina de tocat de 2 ori. Se adauga ouale batute spuma aparte, se sareaza , se pipareaza . Se amesteca foarte foarte bine, batind cu palmele de multe ori in carnea tocata.  Se fac pirjoale  de forma rotunda cu inaltime de 1 cm-1.5cm si se aranjeaza pe un platou uns cu foarte putin ulei si se pun la frigider pentru 2 ore. 

Se prepara lezionul :

din 2 oua+2 linguri de faina+2 linguri de lapte+putina sare+piper negru pisat. Se amesteca foarte bine cu telul.

La  prajirea acestor pirjoale e necesar sa folosim o tigaie cu fundul in carouri - adica tigaie gratar. Este obligatoriu ca ele sa primeasca acesta forma care o vedeti in fotografie.

Se incalzeste la max tigaia cu ulei. Pirjoalele se dau abundent  pe ambele parti prin lezion,  si se prajesc in tigaia incinsa  pe o parte si alta  a cite 3 minute fiecare parte pina capata o pojghita rumena si iese cu adinciturile de la gratar.  . Se aranjeaza intr-un ceaun si se dau la cuptor sa se mai coaca - 15 minute.

La masa se servesc cite 2 in farfurie si se toarna peste pirjoale cite o lingura de unt topit, alaturi de cartofii prajiti si muraturi. 

Eu am preparat cartofi ca la tara.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Pirjoale a la Chisinau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

babi5 1

06.10.2013, 11:46

Bon_Jovi 1

25.10.2013, 14:41

Foarte interesanta reteta. Cred ca sunt si foarte gustoase. Felicitari. Doar un mic "repros" daca pot spune asa am: se spune LIEZON nu LEZION. Sper sa ma ierti si sa nu te superi.

iry-gabriela 1

01.04.2015, 14:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza de vaci si gem de caise

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Cordon Bleu: Rețeta clasică de pui cu brânză și șuncă

ieri la 14:18

Gomboti cu prune - Reteta gustoasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 25.07 la 17:08

Cupcakes cu Crema Pufoasa si Aerata, cu Mascarpone si Frisca

pe 25.07 la 13:54

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de parjoale moldovenesti din piept de pui