Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Aceste pirjoale sunt renumite sub aceasta denumire .
Este o mincare traditionala ,si nu lipseste in meniul din restaurantele din tara, care prepara bucate traditionale moldovenesti.
Carnea se taie in bucati si se toaca in masina de tocat de 2 ori. Se adauga ouale batute spuma aparte, se sareaza , se pipareaza . Se amesteca foarte foarte bine, batind cu palmele de multe ori in carnea tocata. Se fac pirjoale de forma rotunda cu inaltime de 1 cm-1.5cm si se aranjeaza pe un platou uns cu foarte putin ulei si se pun la frigider pentru 2 ore.
Se prepara lezionul :
din 2 oua+2 linguri de faina+2 linguri de lapte+putina sare+piper negru pisat. Se amesteca foarte bine cu telul.
La prajirea acestor pirjoale e necesar sa folosim o tigaie cu fundul in carouri - adica tigaie gratar. Este obligatoriu ca ele sa primeasca acesta forma care o vedeti in fotografie.
Se incalzeste la max tigaia cu ulei. Pirjoalele se dau abundent pe ambele parti prin lezion, si se prajesc in tigaia incinsa pe o parte si alta a cite 3 minute fiecare parte pina capata o pojghita rumena si iese cu adinciturile de la gratar. . Se aranjeaza intr-un ceaun si se dau la cuptor sa se mai coaca - 15 minute.
La masa se servesc cite 2 in farfurie si se toarna peste pirjoale cite o lingura de unt topit, alaturi de cartofii prajiti si muraturi.
Eu am preparat cartofi ca la tara.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult