Pirjoale a la Chisinau

de anisoara in Porc, 30 Ian 2010 | 29745 vizualizari

 

Aceste pirjoale sunt renumite sub aceasta denumire .
Este o mincare traditionala ,si nu lipseste in meniul din restaurantele din tara, care prepara bucate traditionale moldovenesti.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr de carne de porc ( de la git, ceafa)
  • 2 oua
  • 4 linguri de unt topit
  • piper negru macinat
  • sare
  • ulei pt prajit
  • tigaie cu resouri  ( obligatoriu)
pentru lezion
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de lapte
  • sare si piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pirjoale a la Chisinau:

Carnea se taie in bucati si se toaca in masina de tocat de 2 ori. Se adauga ouale batute spuma aparte, se sareaza , se pipareaza . Se amesteca foarte foarte bine, batind cu palmele de multe ori in carnea tocata. Se fac pirjoale de forma rotunda cu inaltime de 1 cm-1.5cm si se aranjeaza pe un platou uns cu foarte putin ulei si se pun la frigider pentru 2 ore.


Se prepara lezionul :


din 2 oua+2 linguri de faina+2 linguri de lapte+putina sare+piper negru pisat. Se amesteca foarte bine cu telul.


La prajirea acestor pirjoale e necesar sa folosim o tigaie cu fundul in carouri - adica tigaie gratar. Este obligatoriu ca ele sa primeasca acesta forma care o vedeti in fotografie.


Se incalzeste la max tigaia cu ulei. Pirjoalele se dau abundent pe ambele parti prin lezion, si se prajesc in tigaia incinsa pe o parte si alta a cite 3 minute fiecare parte pina capata o pojghita rumena si iese cu adinciturile de la gratar. . Se aranjeaza intr-un ceaun si se dau la cuptor sa se mai coaca - 15 minute.


La masa se servesc cite 2 in farfurie si se toarna peste pirjoale cite o lingura de unt topit, alaturi de cartofii prajiti si muraturi.


Eu am preparat cartofi ca la tara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pirjoale a la Chisinau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

babi5 1

06.10.2013, 11:46

Bon_Jovi 1

25.10.2013, 14:41

Foarte interesanta reteta. Cred ca sunt si foarte gustoase. Felicitari. Doar un mic "repros" daca pot spune asa am: se spune LIEZON nu LEZION. Sper sa ma ierti si sa nu te superi.

iri_iri 1

01.04.2015, 14:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Parjoale moldovenesti din piept de pui