Piure de cartofi cu costite la cuptor si cu sos de mere

de daniastefania in Porc, 3 Feb 2015 | 1098 vizualizari

 

Este o reteta foarte simpla, dar delicioasa. Sper sa fie si pe gustul vostru!

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata coaste de porc
  • Sucul de la 1\2 lamaie
  • Sucul de la 1/2 portocala
  • 1 lingura miere
  • 1/4 lingurita cimbru
  • sare
  • 6 cartofi
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 2 mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu costite la cuptor si cu sos de mere:

Punem intr-un vas mierea, sucul de lamaie, cimbrul si1/4 lingurita de sare. Le amestecam bine. Cu acest amestec ungem foarte bine coastele de porc spalate si uscate. Se pun coastele intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, se stropesc cu sucul de portocala si se dau la cuptor la foc mediu 45 minute. Apoi se intorc coastele pe cealalta parte si se mai lasa in cuptor circa 30 minute!


Intre timp se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierti cartofii se scurg si se fac piure. Se adauga untul si laptele cald.


Se amesteca bine sa iasa un piure cremos.


Pentru sosul de mere, se curata merele, se razuiesc si se pun pe foc intr-un vas. Se adauga putin din uleiul in care s-au prajit coastele si se asezoneaza dupa gust. Se lasa pe foc cam 5 minute.


Se serveste piureul cald alaturi de costitele rumene si sosul de mere.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Coastele se lasa sa stea putin dupa ce sunt gata, nu le taiem imediat.

2

In tava, langa coaste se pot pune si cateva felii de portocala sau cativa catei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu costite la cuptor si cu sos de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

04.02.2015, 16:33

mirela0911 1

06.02.2015, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor