Piure de legume prajit, cu carnati si sos rapid de vin rosu si ceapa

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 24 Mar 2016 | 398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 680 grame cartofi fainosi
  • 560 legume precum morcovi, varza, varza de Bruxelles, praz, ceapa, napi
  • ulei de masline
  • unt
  • 4 carnati proaspeti de vita, de buna calitate
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 10-12 ciperci
  • 1 pahar de vin rosu
  • 100 ml supa de pui
  • 1 lingura de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de legume prajit, cu carnati si sos rapid de vin rosu si ceapa:

Se curata si taie in cuburi cartofii si legumele. Se fierb in apa sarata 15-20 de minute. 

Se scurg si se lasa putin la racit. 

Se incalzeste untul si uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga cartofii si legumele intr-un singur strat. Se sfarama usor folosind unealta pentru piure de carotfi, pana se aseamana cu o clatita uriasa. 

Se gateste la foc mediu spre mic, 30 de minute, verificand din 5 in 5 minute sa nu se arda. 

Se intoarce pe bucati si se aplatizeaza iar. Se mai lasa pana devine crocant. 

Intre timp, se prajesc carnatii pe un gratar fierbinte. 

Se taie ceapa si ciupercile julienne. Se soteaza la foc mare, in putin ulei, cateva minute, se adauga faina, se amesteca, se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul. Se adauga apoi supa si se fierbe pana se ingroasa. 

Se serveste piureiul cu sos de vin si carnati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de legume prajit, cu carnati si sos rapid de vin rosu si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.03.2016, 15:41

interesant

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

24.03.2016, 16:51

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

26.03.2016, 23:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!