Piure de legume prajit, cu carnati si sos rapid de vin rosu si ceapa

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 24 Mar 2016 | 703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 680 grame cartofi fainosi
  • 560 legume precum morcovi, varza, varza de Bruxelles, praz, ceapa, napi
  • ulei de masline
  • unt
  • 4 carnati proaspeti de vita, de buna calitate
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 10-12 ciperci
  • 1 pahar de vin rosu
  • 100 ml supa de pui
  • 1 lingura de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de legume prajit, cu carnati si sos rapid de vin rosu si ceapa:

Se curata si taie in cuburi cartofii si legumele. Se fierb in apa sarata 15-20 de minute.


Se scurg si se lasa putin la racit.


Se incalzeste untul si uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga cartofii si legumele intr-un singur strat. Se sfarama usor folosind unealta pentru piure de carotfi, pana se aseamana cu o clatita uriasa.


Se gateste la foc mediu spre mic, 30 de minute, verificand din 5 in 5 minute sa nu se arda.


Se intoarce pe bucati si se aplatizeaza iar. Se mai lasa pana devine crocant.


Intre timp, se prajesc carnatii pe un gratar fierbinte.


Se taie ceapa si ciupercile julienne. Se soteaza la foc mare, in putin ulei, cateva minute, se adauga faina, se amesteca, se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul. Se adauga apoi supa si se fierbe pana se ingroasa.


Se serveste piureiul cu sos de vin si carnati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de legume prajit, cu carnati si sos rapid de vin rosu si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

24.03.2016, 15:41

interesant

noiinbucatarie 1

24.03.2016, 16:51

Satisfyyourcravings 1

26.03.2016, 23:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Oua posate in sos