Piure de naut cu sos de ceapa

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 22 Oct 2019 | 3848 vizualizari

 

Pentru că îmi place mult fasolea bătută cu sos de ceapă, am zis să încerc și cu năutul și mi-a plăcut cum a ieșit. Este o mâncare tocmai bună pentru prânz pentru că e sățioasă (nu la cină, ca să nu vă deranjeze sosul de ceapă). În plus, este o rețetă bună de post.

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut,
  • 1,8 l apă,
  • 1 linguriță amestec de legume deshidratate,
  • 2 cepe,
  • 3 căței de usturoi,
  • Sare, dupa gust,
  • 3 linguri bulion,
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de naut cu sos de ceapa:

 

Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el 500 ml apă și se lasă la hidratat peste noapte.

A doua zi, se scurge năutul, se clătește iar și se pune la fiert într-o cratiță pentru mâncare, cu aprox 500 ml apă.  După ce a fiert aprox 10 minute, se schimbă apa cu 500 ml apă proaspătă, dar fierbinte, nu rece. Se lasă să fiarbă.

Când este pe jumătate fiert, de regulă, eu aleg să îl scot într-un vas cu 300 ml apă rece, să-i desfac pielițele (care sunt tari și nu-mi plac), apoi să-l pun înapoi în cratița în care a fiert.

Spre final se adaugă adaugă amestec de legume deshidratate, sare și o lingură de bulion. Adăugarea bulionului la acest pas este opțională, însă mie îmi place pentru culoare. Se mai lasă circa 5 minute și se ia focul.

Se răstoarnă năutul, fără lichid, într-un castron înalt, se adaugă usturoiul pisat, se pasează năutul cu blenderul de mână, adăugând din lichidul în care a fiert, mai mult sau mai puțin, după gust. Se transferă pe un platou.

 

Separat, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei înfierbântat, se rumenesc două cepe curățate și tocate mărunt, până devin sticloase, apoi se adaugă, 2 linguri de bulion.  Se mai lasă să clocotească 2 minute, se amestecă bine, apoi se ia de pe foc și se toarnă peste piureul de năut.

 

Timp de hidratare: 6h

Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: 2 h

Porții: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/piure-de-naut-cu-sos-de-ceapa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de naut cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

27.10.2019, 10:08

Rocsi, ma bucur ca iti place!

Lau 1

24.12.2019, 21:16

Ancutsa 1

24.12.2019, 23:47

Lau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de orez cu legume si unt