Piure de smochine

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 4 Oct 2021 | 1966 vizualizari

 

Daca tot am smochine macar sa incer mai multe variante de a le conserva, am ales sa fac un piure pe care o sa-l folosesc la diverse prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg smochine
  • 500 g zahar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de smochine:

Am spalat smochinele, le-am curatat de coaja, le-am bagat la robot si am obtinut un piure fin. Piureul obtinut l-am pus intr-o cratita cu fund dublu, am adaugat zaharul , am amestecat bine. Am bagat cratita in cuptor, la foc mediu pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos cratita din cuptor, am pus piureul in borcane sterilizate, le-am capacit, apoi am pus borcanele in cuptorul incins, dupa ce am stins focul, le-am lasat  sa se raceasca in cuptor pana a doua zi. Am obtinut 5 borcane de g. Acum urmeaza s avad ce idei de prajituri imi vin in minte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de smochine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui