Piureu de mazare uscata si de fava uscata

de Catalina L in Mancaruri de legume, 14 Mar 2021 | 210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g mazăre uscată
  • 100 g favă uscată
  • 1 ceapă mica
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 foaie de dafin, cimbru uscat
  • sare, piper, boia de ardei
  • 1 cub de legume
  • 5-10 cl de lapte
  • 2 linguri de ulei de măsline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piureu de mazare uscata si de fava uscata:

Înmuiați mazărea și fava uscată în apă rece timp de cel puțin 3 ore (am lasat o noapte). Clatiti a 2a zi. Puneti-le cu ceapa taiata in 2, cățelul de usturoi și morcovul taiat rondele într-o caserolă. Acoperiți cu apă rece și adăugați foaia de dafin si un pic de cimbru uscat. Acoperiti si gatiti timp de 1 ora. Am sarat după 40 de minute cu un cub de legume. Scoateți fiaia de dafin si puneți legumele scurse într-un blender. Adăugați puțin lapte sau apa in care au gătit până obțineți consistența potrivită (nu aruncati zeama in care au fiert faceti o supa). Verificati de sare și piper. Adăugați ulei de măsline și boia de ardei Se servește fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de mazare uscata si de fava uscata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

15.03.2021, 17:28

Rocsi 1

15.03.2021, 19:11

RODIMUR 1

16.03.2021, 09:53

Nu știu cum sunt favele, dar mizez pe bunul tău gust...!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasolica uscata cu carnati si afumatura