Pizza

de Miha in Pizza, 13 Oct 2012 | 3681 vizualizari

 

Daca e week-end facem pizzaaaa... :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat pizza:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 150 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri faina de secara
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ~500 g faina alba
  • Pentru sos:
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 4 catei de usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • busuioc
  • Pentru umplutura:
  • sunca de curcan
  • pastrama de pui
  • bulgarasi de mozzarella
  • cascaval
  • telemea de vaca
  • oua de prepelita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Intr-un castron punem faina alba si cea de secara, sarea si uleiul. Adaugam drojdia dizolvata si restul de apa si framantam un aluat elastic. Se lasa la dospit in jur de jumatate de ora.

Sos:

Punem toate ingredientele in blender si mixam.  Punem sosul pe foc mic si dam cateva clocote, apoi dam deoparte si lasam la racit.

Umplutura:

Cantitatile sunt orientative, dupa cum va place. 

Aluatul se intinde pe masa infainata, intr-o foaie rotunda de cca 0.5 cm grosime. Transferam foaia in tava tapetata cu hartie de copt.

De jur imprejurul foii, pe margine, se presara jumatate din cantitatea de cascaval ras si telemeaua sfaramata. Se ruleaza apoi marginea formand o bordura.

Ungem blatul cu sos de rosii.

Am pastrat o parte din sos pentru pus deasupra in momentul servirii.

Punem sunca si pastrama, taiate dupa preferinta., bulgarasii de mozzarella si acoperim totul cu restul de cascaval ras.

Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Cu 10 minute inainte de a fi gata se scoate pizza din cuptor si se sparg deasupra ouale de prepelita. Eu am pus numai 4, dar merg si mai multe.

Se da din nou la cuptor pana ouale sunt facute si blatul rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza turceasca