Pizza

de sis in Pizza, 7 Apr 2014 | 1572 vizualizari

 

O reteta simpla si rapida.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 100 ml apa
  • 5 linguri de ulei
  • 1 cub de drojdie [25 gr]
  • O lingurita sare
  • Topping:
  • salam
  • sunca presata de pui
  • ciuperci
  • porumb
  • ardei gras
  • masline verzi
  • ananas
  • cascaval
  • Sos:
  • 6 linguri bulion
  • o cana cu apa
  • sare
  • zahar
  • piper
  • cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:


Intr-un castron mare adaugam toate ingredientele pana cand se formeaza o coca ce nu se mai lipeste nici de maini si nici de castron. Lasa coca la dospit doar pana cand isi mareste putin volumul, eu l-am lasat in jur de 30 de minute. In timp ce lasam aluatul la crescut pregatim sosul.

Intr-o craticioara punem un strop de ulei si il lasam la incins. Dupa 2 minute adaugam bulionul si amestecam energic. Lasam sa fiarba de cateva ori apoi adaugam apa si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Punem sare,piper, zahar si alte condimente dupa gust. Dupa ce au trecut cele 30 de minute am impartit aluatul in 2 bile si le-am intins pe rand si le-am pus in tavi. Tavi pe care le-am uns cu putin unt ca sa nu se lipeasa aluatul. Pe fiecare foaie de aluat am intins sosul de bulion, dupa ce am mazgalit bine alutul presaram salamul,sunca,porumbul,ciupercile,maslinile, ardelul si ananasul. Dam cuptorul la 200 de grade si bagam pizza in cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce au trecut cele 20 de minute scoate pizza din cuptor, radem cascaval si apoi o mai bagam la cuptor pentru inca 5 minute.

Dupa cele 5 minute pizza e gata. Mie mi-a mai ramas niste sos de bulion si baietii au pus pe pizza. Din 300 gr de faina mi-au iesit 3 pizza cu diametrul intre 20-26 cm.


 

TIPS-URI

1

Daca folositi cantitatea exacta din reteta nu ve-ti fi nevoiti sa adaugati voi apa/faina/ulei in plus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

07.04.2014, 20:31

Bine ai venit

MotanLaOale 1

08.04.2014, 08:43

robert_badica 1

15.07.2014, 21:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Pizza mexicana