Pizza Calzone

de Bucataria_lui_Tavi in Pizza, 25 Mai 2010 | 7573 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca sunt un mare fan al preparatelor italienesti. Dupa spaghete si lasagna, pizza ocupa un loc aparte printre preferintele mele culinare. Iar pentru pizza Calzone chiar am o mare slabiciune. Am preparat-o intr-o forma de 32 cm diametru (dar cine nu are forma atat de mare o poate prepara in doua forme mai mici).

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • aluat de pizza Calzone,
  • 250 ml sos de pizza si ingrediente pentru umplutura.
  • Pentru aluat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 g faina alba;
  • 1 plic drojdie uscata;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 40 ml ulei de masline;
  • 300 ml apa calduta
  • Pentru sosul de pizza aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 5-6 graunte de usturoi, tocate;
  • 5 linguri de ulei de masline;
  • 1 lingurita de busuioc;
  • 1 lingurita de verdeturi italiene;
  • 750 g rosii pasate;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1 lingurita de piper 
  • Pentru umplutura aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 oua;
  • 1 ceapa;
  • 2 catei de usturoi;
  • cimbru;
  • busuioc;
  • oregano;
  • 100 g sunca fiarta;
  • 200 g ciuperci;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 200 g mozzarella.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Preparare pizza Calzone: Dupa ce ati preparat aluatul (preparare aluat de pizza calzone) si sosul de pizza (preparare sos de pizza), pregatiti ingredientele pentru umplutura.



Radeti branza mozzarella, taiati ciupercile felii, taiati sunca felii subtiri, tocati cuburi ardeiul gras, tocati ceapa si usturoiul, pregatiti-va condimentele (oregano, busuiocul si cimbrul) si aveti toate ingredientele la indemana pentru a incepe prepararea.



Puneti intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si adaugati sunca sa se rumeneasca la foc mediu. Rumeniti sunca 2 minute, dupa care adaugati ceapa si usturoiul si rumeniti in continuare pana cand ceapa devine translucida.

Adaugati condimentele (oregano, busuiocul si cimbrul) si condimentati cu un praf de piper. Adaugati ciupercile, ardeiul gras si rumeniti totul 5 minute, amestecand din cand in cand. Condimentati cu un praf de sare si turnati sosul de pizza peste ingredientele din tigaie.



Fierbeti inca 10 minute, pana se ingroasa compozitia, dupa care stingeti focul si lasati sa se racoreasca.



Dupa ce s-a racorit sosul, impartiti aluatul in doua (sau in 4, functie de cat de mari doriti sa iasa bucatile de pizza).

Intindeti o foaie rotunda si puneti-o in forma de pizza, cu o hartie de copt sub ea. Pe jumatate de foaie adaugati 1-2 linguri din sosul preparat in tigaie, peste care presarati jumatate din mozzarella rasa. In mijloc adaugati un ou.



Ungeti cu apa, folosind o pensula, marginile aluatului. Impaturiti foaia, suprapunand cele doua jumatati de aluat, dupa care lipiti marginile apasand usor aluatul. Ungeti cu apa aluatul, pe intreaga suprafata.



Se lasa inca 10 minute aluatul sa mai creasca, dupa care mai ungeti o data cu apa aluatul.



Introduceti pizza in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti-o din cuptor si o puteti servi cu parmezan presarat pe deasupra.


PREPARARE IN IMAGINI

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

gaby_duceag 1

02.06.2010, 16:27

Bucataria_lui_Tavi 1

02.06.2010, 16:29

asa cum am spus... shit happens. sau ma rog... ceva asemanator

babi5 1

15.12.2014, 15:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui