Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Am experimentat mai multe retete de Pizza, ma refer la blat, dar aceasta mi se pare cel mai bun, chiar daca aluatul are nevoie de o maturare indelungata. Pizza va iesi mult mai buna si se lucreza forte usor, asa ca putem pregati aluatul cu o zi inainte mai ales cand avem musafiri anuntati, si o preparam rapid, in 20 -30 minute este gata. Nu am reusit sa mai fac poze deorece au venit musafiiri si a trebuit sa ma ocup de ei.
Va recomand sa o probati si nu veti regreta.
Drojdia se dizolva in apa calduta si zahar.
Faina se cerne intr-un bol.
Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam sarea, oregano, uleiul si continuam framantarea. Coca rezultata se infoliaza si se da la frigider pentru 24 ore sa se matureze.
A doua zi scoatem aluatul si-l lasam la temperatura camerei pentru o ora sa se relaxeze.
Eu am folosit tava mare de la aragaz. Am intins aluatul pe blatul de lucru cu foarte putina faina si m-am ajutat de sucitor. Am intins o foaie pe care am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt , cu pensula am uns foaia cu ketchup, am adaugat ciupercile feliate, ardeiul capia feliat, maslinile, feliile de salam si la sfarsit un strat generos de mozzorella. Am introdus tava la cuptorul preincalzit la o temperatura mare de 250grade pentru 15-20 minute. Este gata cand deasupra a prins o culoare frumoasa. Se portioneaza cat este ferbinte si se serveste cu ketchup dulce sau picant.
Pofta buna!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola