Pizza cu aluat pufos

de Ubulika in Pizza, 2 Oct 2012 | 3845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet drojdie uscata
  • 125 apa calda
  • 125 apa rece
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 1 lingura rasa de sare
  • cca 400 gr de faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu aluat pufos:

Amestecam drojdia cu apa calduta si le lasam intr-un bol.In alt bol punem zaharul,sarea,uleiul si apa rece.

Punem faina intr-un alt vas si facem o gropita la mijloc.Turnam alternativ apa calda si apa rece si framantam pana iese un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini.

Cand e gata il facem o bila si il punem intr-un vas curat stropit cu putin ulei de masline.

Acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca cam 2h la caldura.

Se tapeteaza cu hartie de copt si punem aluatul in tava.Il ungem cu sos de tomate,condimentam si punem toppingul.

In cazul meu:

salam,sunca,ciuperci,porumb,cascaval.

Se da la cuptorul preincalzit 30-40 min,in functie de cat de rumenita si crocanta vreti sa fie.Eu am lasat 40 dar era mai bine daca o tineam doar 30..ca a iesit cam crocanta.

In ultimele 10 minute punem cascavalul ras.

Se stropeste cu ketckup.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu aluat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dobrezaira 1

03.10.2012, 11:02

chiar este nemaipomenita, abia am reusit sa pozez si eu o felie. Blatul este intr-adevar pufos, a iesit dementiala.

Ubulika 1

03.10.2012, 12:43

Lau 1

03.10.2012, 15:29

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA