Pizza cu ananas si piept de pui

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2016 | 4364 vizualizari

 

O pizza deosebit de gustoasa, cucereste prin aroma si savoare. Ananasul se imbina perfect cu pieptul de pui usor rumenit.

 

INGREDIENTE

Pentru blat ne sunt necesare: 

  • 350 gr făină albă de grâu
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • O linguriţă cu zahăr 
  • O linguriţă cu sare 
  • 50 ml lapte dulce 
  • Un ou
  • 2 linguri cu ulei 
  • 2 linguriţe cu oregano uscat
  • 100 ml apă minerală carbogazoasă

Suplimentar:

  •  100 ml suc de roşii (de casă)

Pentru umplut: 

  • Un piept mic de pui
  • 400 gr caşcaval 
  • Un ananas
  • Doi ardei capia roşu 
  • Câteva fire de ceapă verde
  • O rămurică de roşii chery

 

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ananas si piept de pui:

Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute.

Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe rând, restul ingredientelor: sarea, oul, uleiul, oregano uscat, laptele şi apa minerală.

Se adaugă drojdia dospită şi se frământă un aluat elastic şi nelipicios.

Se lasă vasul într-un loc călduţ, până ce aluatul îşi dublează volumul.

Pieptul de pui se taie în cuburi sau fâşii şi se rumeneşte uşor.

Ardeii capia se taie în felii subţiri şi se prăjesc la foc iute pentru 2 minute.

Se curăţă ananasul şi se taie în cuburi.

Din aluatul dospit se întind două foi egale.

Fiecare foaie se unge cu suc de roşii, se presară jumătate din cantitatea de caşcaval şi se aşază pieptul rumenit, ananasul cuburi, ardeii capia, roşioarele şi ceapa verde tocată.

Pizza astfel pregatită se coace pentru 15-20 de minute la o temperatură de 160 de grade.

După ce se scoate din cuptor se presară caşcavalul rămas. Se serveşte caldă. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ananas si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocana de oua