Pizza cu ananas si piept de pui

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2016 | 4288 vizualizari

 

O pizza deosebit de gustoasa, cucereste prin aroma si savoare. Ananasul se imbina perfect cu pieptul de pui usor rumenit.

 

INGREDIENTE

Pentru blat ne sunt necesare: 

  • 350 gr făină albă de grâu
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • O linguriţă cu zahăr 
  • O linguriţă cu sare 
  • 50 ml lapte dulce 
  • Un ou
  • 2 linguri cu ulei 
  • 2 linguriţe cu oregano uscat
  • 100 ml apă minerală carbogazoasă

Suplimentar:

  •  100 ml suc de roşii (de casă)

Pentru umplut: 

  • Un piept mic de pui
  • 400 gr caşcaval 
  • Un ananas
  • Doi ardei capia roşu 
  • Câteva fire de ceapă verde
  • O rămurică de roşii chery

 

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ananas si piept de pui:

Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute.

Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe rând, restul ingredientelor: sarea, oul, uleiul, oregano uscat, laptele şi apa minerală.

Se adaugă drojdia dospită şi se frământă un aluat elastic şi nelipicios.

Se lasă vasul într-un loc călduţ, până ce aluatul îşi dublează volumul.

Pieptul de pui se taie în cuburi sau fâşii şi se rumeneşte uşor.

Ardeii capia se taie în felii subţiri şi se prăjesc la foc iute pentru 2 minute.

Se curăţă ananasul şi se taie în cuburi.

Din aluatul dospit se întind două foi egale.

Fiecare foaie se unge cu suc de roşii, se presară jumătate din cantitatea de caşcaval şi se aşază pieptul rumenit, ananasul cuburi, ardeii capia, roşioarele şi ceapa verde tocată.

Pizza astfel pregatită se coace pentru 15-20 de minute la o temperatură de 160 de grade.

După ce se scoate din cuptor se presară caşcavalul rămas. Se serveşte caldă. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ananas si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cascaval in crusta de alune la cuptor