Pizza cu branza si usturoi

de RuxyRux in Pizza, 23 Ian 2013 | 5066 vizualizari

 

Pizzzzaaaaaaaaaa time! Ce-mi place cel mai mult la aceasta geniala inventie italiana este faptul ca e atat de versatila...si desigur o putem face de fiecare data dupa cum avem inspiratie si pofta...:va invit la cina :)

 

INGREDIENTE

Blat de pizza:

  • 2 cani si jumatate de faina alba
  • 1/2 cana de faina integrala
  • 1 lingurita de sare
  • 200 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • un praf de chimen

Topping:

  • ardei gras
  • branza feta( sau telemea)
  • edamer( cascaval, mozarella ce doriti)
  • masline
  • rosii uscate
  • smantana
  • usturoi
  • suc de rosii ( ideal preparat in casa)
  • condimente: busuioc, oregano, rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branza si usturoi:

Eu am preparat doua pizze mari dar desigur daca se doreste se pot face si 4 mai micute.


Faina se cerne . drojdia se lichefiaza intr-un bol cu trei patru linguri apa calduta( din total). Se amesteca apoi cu faina, se adauga sarea, apa calduta si se framanta aluatul de pizza, la sfarsit se incorporeaza uleiul si se mai framanta putin. Se da forma aluatului, se cresteaza adanc cu un cutit si se lasa la crescut la loc caldut( langa aragaz) pentru 30 de minute.


Intre timp se pregateste umplutura. Se spala ardeiul se taie felii, se rade branza, apoi edamerul, se amesteca smantana( eu am pus aproximativ o cana si jumatate) cu usturoiul( 5 catei zdrobiti).


Se scot samburii maslinelor( daca nu faceti asta aveti grija sa spuneti celor ce vor manca :)))


Se pliaza aluatul de trei ori spre interior, apoi se imparte in doua bucati( sau 4)


Se tapeteaza forma de pizza cu hartie de copt si se aseaza blatul apoi se va intinde cu mana pana in margine.


Ungem cu sucul de rosii pe care l-am condimentat cu busuioc, oregano si rozmarin, apoi punem cateva linguri de smantana cu usturoi, branza rasa, ardeiul, maslinele, rosiile uscate, edamerul( sau mozzarella), mai stropim cu putin suc de rosii si gata o punem la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana se rumeneste. E o pizza mai altfel fara carne si daca doriti nu va impiedica nimeni sa puneti ce va place, kaizer, sunca, salam etc,......dar e tare tare gustoasa si asa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

babi5 1

11.08.2013, 17:04

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 16:00

interesanta reteta

babi5 1

11.12.2014, 11:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa