Pizza cu branza si usturoi

de RuxyRux in Pizza, 23 Ian 2013 | 8716 vizualizari

 

Pizzzzaaaaaaaaaa time! Ce-mi place cel mai mult la aceasta geniala inventie italiana este faptul ca e atat de versatila...si desigur o putem face de fiecare data dupa cum avem inspiratie si pofta...:va invit la cina :)

 

INGREDIENTE

Blat de pizza:

  • 2 cani si jumatate de faina alba
  • 1/2 cana de faina integrala
  • 1 lingurita de sare
  • 200 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • un praf de chimen

Topping:

  • ardei gras
  • branza feta( sau telemea)
  • edamer( cascaval, mozarella ce doriti)
  • masline
  • rosii uscate
  • smantana
  • usturoi
  • suc de rosii ( ideal preparat in casa)
  • condimente: busuioc, oregano, rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branza si usturoi:

Eu am preparat doua pizze mari dar desigur daca se doreste se pot face si 4 mai micute.

Faina se cerne . drojdia se lichefiaza intr-un bol cu trei patru linguri apa calduta( din total). Se amesteca apoi cu faina, se adauga sarea, apa calduta si se framanta aluatul de pizza, la sfarsit se incorporeaza uleiul si se mai framanta putin. Se da forma aluatului, se cresteaza adanc cu un cutit si se lasa la crescut la loc caldut( langa aragaz) pentru 30 de minute.

Intre timp se pregateste umplutura. Se spala ardeiul se taie felii, se rade branza, apoi edamerul, se amesteca smantana( eu am pus aproximativ o cana si jumatate) cu usturoiul( 5 catei zdrobiti).

Se scot samburii maslinelor( daca nu faceti asta aveti grija sa spuneti celor ce vor manca :)))

Se pliaza aluatul de trei ori spre interior, apoi se imparte in doua bucati( sau 4)

Se tapeteaza forma de pizza cu hartie de copt si se aseaza blatul apoi se va intinde cu mana pana in margine. 

Ungem cu sucul de rosii pe care l-am condimentat cu busuioc, oregano si rozmarin, apoi punem cateva linguri de smantana cu usturoi, branza rasa, ardeiul, maslinele, rosiile uscate, edamerul( sau mozzarella), mai stropim cu putin suc de rosii si gata o punem la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana se rumeneste. E o pizza mai altfel fara carne si daca doriti nu va impiedica nimeni sa puneti ce va place, kaizer, sunca, salam etc,......dar e tare tare gustoasa si asa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

babi5 1

11.08.2013, 17:04

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 16:00

interesanta reteta

babi5 1

11.12.2014, 11:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sardele si sardine