Pizza cu branzeturi, ciuperci si mușchi file

de Ancutsa in Pizza, 27 Feb 2020 | 2215 vizualizari

 

Acum ceva timp am făcut pizza cu brânzeturi, iar de atunci numai cu brânzeturi le-am făcut, am renunțat la salamuri și ne-a plăcut mai mult așa. În schimb, încercăm diverse combinații de brânzeturi. De data aceasta am încercat una cu brânză de burduf, mozzarella și cașcaval, în plus am adăugat ciuperci și mușchi file crud uscat. Pentru că mușchiul e ușor sărat, trebuie să adaptați cantitatea de sare din aluat. Ce am mai schimbat: am pus numai bere la aluat, am avut ceva emoții să nu aibă alt gust, dar am fost mulțumită, a ieșit pufoasă și bună.
Nu uitați de ponturile de data trecută: blat subțire, 15 minute la foc iute, o tavă cu apă pentru aburi care să facă blatul de pizza moale (eu am dat la cuptor 2 tăvi cu pizza: cea de sus va ieși mai moale, datorită aburilor degajați de pizza de pe raftul de jos, în acest caz nu mai trebuie tava cu apă).

 

INGREDIENTE

  • 10 g drojdie uscată,
  • aprox 380 g făină albă,
  • 45 ml ulei de măsline,
  • 300 ml bere,
  • 1 linguriță sare,
  • 0,5 linguriță busuioc uscat,
  • 0,5 linguriță oregano uscat,
  • Ketchup light cu îndulcitor din ștevie, după gust,
  • 150 g mozzarella,
  • 150 g cașcaval,
  • 300 g brânză de burduf,
  • 4 ciuperci Champignon mari,
  • 4 felii mușchi file crud uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branzeturi, ciuperci si mușchi file:

 

 

Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie felii subțiri și se rumenesc într-o tigaie, fără ulei sau sare. Se dau deoparte.

 Se pregătește aluatul:  într-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu puțină făină, se toarnă berea, apoi uleiul, sarea, mirodeniile și apoi făină în ploaie, cât cuprinde, amestecând și frământând puțin, până se obține un aluat moale. Se transferă aluatul pe blatul presărat cu făină și se frământă până se obține un aluat consistent, dar elastic. Mie mi-au fost suficiente 380 g de făină la aluat, pentru 2 bucăți de pizzade 34 cm diametru.

 Se împarte aluatul în 2 bucăți, se întinde fiecare în foaie subțire și se rulează pe sucitorul înfăinat pentru a o transfera mai ușor într-o tavă pentru pizza (care are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere). Eu am făcut 2 tăvi.

Se unge aluatul cu ketchup. Într-un vas se dau pe răzătoare mozzarella și cașcavalul, iar bânza de burduf se rupe cu mâna bucățele, apoi se amestecă toate brânzeturile și se presară pe pizza. Se adaugă ciupercile și mușchiul file  rupt cu mâna.

Se coace pizza la cuptorul încins, la foc iute (eu am o treaptă la aragaz pentru pizza) pentru 15 minute (sau până se rumenește).

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 15 min

Porții: 4 ( se obțin 2 pizza de 34 cm)

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/pizza-cu-branzeturi-ciuperci-si-muschi.html

TIPS-URI

1

Sfat: introduceți o tavă cu apă pentru aburi mai jos, în cuptor, pentru că aburii vor face blatul de pizza pufos. Același efect îl obțineți dacă dați la cuptor 2 t ăvi cu pizza: cea de sus va ieși mai moale, datorită aburilor degajați de pizza de pe raftul de jos (în acest caz renunțați la tava cu apă);

2

Sfat: am observat că este mai eficient, iar pizza iese mai gustoasă, dacă este coaptă la foc iute, 15 minute;

3

Sfat: De data aceasta, nu am mai lăsat aluatul la dospit, ci l-am întins imediat, în foaie subțire. Însă dacă doriți o pizza cu blat înalt, pufos, se poate lăsa aluatul la dospit o jumătate de oră și se întinde în foaie mai grosuță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branzeturi, ciuperci si mușchi file" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

01.03.2020, 13:50

Oricand e binevenita pizza, orice pizza!

Ancutsa 1

02.03.2020, 13:58

Rocsi, cu mare drag!

Ancutsa 1

02.03.2020, 13:58

Mirela, asa este si mie imi place mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa