Pizza cu ciuperci si prosciutto

de adasev12 in Pizza, 23 Sep 2013 | 417 vizualizari

 

buna

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lg-ita zahar
  • 2 lg-ite sare
  • 3 lg mari de ulei de masline extravergin ( eu am pus 4)
  • apa calduta cat cuprinde ( cam 250 ml)
  • pt umplutura:
  • ~ 150 g ciuperci( eu am avut proaspete)
  • ~ 150 g carciofi ( tot proaspete am avut)
  • cateva felii de prosciutto cotto
  • cateva felii de pancetta afumata
  • ~ 300 g mozzarella
  • pt sos:
  • 300 g pasta de rosii cu busuioc si ceapa,
  • oregano,
  • sare, piper,
  • ulei de masine

Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci si prosciutto:

Mai intai am facut blatul:

Am dizolvat drofdia in apa calduta cu zaharul, am pus un praf de faina deasupra si am lasat 20 de minute la cald. Eu am pus pe calorifer...pana a facut basicute.

Am turnat peste faina, am adaugat uleiul si sarea dizolvata in apa, apoi apa calduta cate putin, pana s-a format un aluat moale, elastic. Am framantat bine si am lasat la cald la dospit 2 ore ( obligatoriu)

Am luat o tava intinsa, am uns cu ulei foarte bine si am asezat blatul intins inauntru (cum ziceam, mie mi s-a parut cam mult aluat si am mai pus si intr-o alta tava rotunda o portie), l-am intins foarte bine cu mainile  unse cu ulei. Am pus deasupra sosul de rosii din belsug, apoi umplutura:

Sunca  si mozzarella taiate cubulete, felii de pancetta afumata, ciupercile si carciofii feliate si calite in  prealabil in 2 linguri de ulei si o cana de apa (fiindca au fost proaspete au necesitat inainte putina inabusire sub capac...ca sa fiu sigura ca se patrund bine). Am mai presarat putin oregano deasupra.

Am dat pizza la cuptorul incins in prealabil la 220 g pt 20 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Corinuta

Corinuta 1

24.09.2013, 11:01

Place si cu ciuperci!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

24.09.2013, 19:02

Rocsi

Rocsi 1

24.09.2013, 21:40

Cat de buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05