Pizza cu friptura de pui

de simona72 in Pizza, 13 Apr 2013 | 3763 vizualizari

 

Sa nu va ginditi ca am pregatit special o friptura pt pizza asta, se face din friptura ramasa de la masa precedenta, la care mai adaugam ingrediente suplimentare. Italienii nu fac pizza incarcata, ei o maninca chiar si simpla cu sos si mozzarela, noi suntem obisnuiti sa le facem pline cu detoate, ca de asa e romanul, sa fie....

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 200 gr faina alba
  • 100 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1/4 cub drojdie proaspata

pt umplutura:

  • 1 pulpa de pui superioara(friptura)
  • 120 gr cascaval
  • 1-2 felii sunca praga
  • 4-5 masline fara simburi
  • 3-4 rosii cherry

pt sos:

  • rosii in bulion sau suc de rosii(o cescuta)
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de zahar
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • un virf de lingurita pasta de ardei iute
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu friptura de pui:

Faceti un aluat dospit din ingredientele enumerate mai sus, sau il faceti la masina de paine si-l lasati 15 minute la loc caldut sa-si dubleze volumul.(eu l-am bagat la cuptorul incalzit la 50 grade) Dupa ce a crescut aluatul, cu sucitorul am intins un blat subtire pe care l-am pus in tava rotunda de pizza.

Am pasat rosiile si le-am amestecat cu celelalte ingrediente pt sos, am pus sos pe toata suprafata blatului in strat subtire, apoi am ras cascaval.

Carnea de pui am taiat-o bucatele cu cutitul, la fel si sunca, maslinele taiate feliute, rosiile cherry taiate jumatati. Cind am terminat de pus toate ingredientele, am dat pizza la cuptorul incins la 200 grade pt 12 minute. Serviti cu restul de sos sau cu ketchup.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Folositi ce aveti prin frigider(salam, sunca,etc)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu friptura de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

13.04.2013, 21:43

Ce rasfat domle'..Vreau si eu e clar!

deyutzky 1

13.04.2013, 22:40

super pizza!!

MotanLaOale 1

14.04.2013, 00:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat subtire si crocant