Pizza cu friptura de pui

de simona72 in Pizza, 13 Apr 2013 | 1702 vizualizari

 

Sa nu va ginditi ca am pregatit special o friptura pt pizza asta, se face din friptura ramasa de la masa precedenta, la care mai adaugam ingrediente suplimentare. Italienii nu fac pizza incarcata, ei o maninca chiar si simpla cu sos si mozzarela, noi suntem obisnuiti sa le facem pline cu detoate, ca de asa e romanul, sa fie....

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 200 gr faina alba
  • 100 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1/4 cub drojdie proaspata

pt umplutura:

  • 1 pulpa de pui superioara(friptura)
  • 120 gr cascaval
  • 1-2 felii sunca praga
  • 4-5 masline fara simburi
  • 3-4 rosii cherry

pt sos:

  • rosii in bulion sau suc de rosii(o cescuta)
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de zahar
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • un virf de lingurita pasta de ardei iute
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu friptura de pui:

Faceti un aluat dospit din ingredientele enumerate mai sus, sau il faceti la masina de paine si-l lasati 15 minute la loc caldut sa-si dubleze volumul.(eu l-am bagat la cuptorul incalzit la 50 grade) Dupa ce a crescut aluatul, cu sucitorul am intins un blat subtire pe care l-am pus in tava rotunda de pizza.


Am pasat rosiile si le-am amestecat cu celelalte ingrediente pt sos, am pus sos pe toata suprafata blatului in strat subtire, apoi am ras cascaval.


Carnea de pui am taiat-o bucatele cu cutitul, la fel si sunca, maslinele taiate feliute, rosiile cherry taiate jumatati. Cind am terminat de pus toate ingredientele, am dat pizza la cuptorul incins la 200 grade pt 12 minute. Serviti cu restul de sos sau cu ketchup.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Folositi ce aveti prin frigider(salam, sunca,etc)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu friptura de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

13.04.2013, 21:43

Ce rasfat domle'..Vreau si eu e clar!

deyutzky 1

13.04.2013, 22:40

super pizza!!

MotanLaOale 1

14.04.2013, 00:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Lipie cu galbiori