Pizza cu prosciutto crudo si anghinare

de Andreea Caroline in Pizza, 9 Oct 2013 | 2691 vizualizari

 

In Italia se numesc carciofi ...la noi am inteles ca le zice anghinare...Mie mi-a placut combinatia cu prosciutto crudo !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip ''0''
  • 250 ml apa
  • 1 cub drojdie
  • un varf sare
  • 4 linguri ulei masline
  • suc de rosii
  • 150 gr prosciutto crudo
  • 100 gr anghinare in otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prosciutto crudo si anghinare:

Punem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia dizolvata in prealabil in apa calda cu un varf de sare.

Adaugam uleiul si framantam pana ce aluatul va deveni elastic si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Dupa ce a dospit,mai framantam putin aluatul dupa care intindem o foaie rotunda.

Ungem blatul cu sucul de rosii si asezam prosciutto crudo taiat fasii si anginarele spalate de otet si uscate cu un servet de hartie.

Dam la cuptor la 180 grade pana ce se rumeneste frumos.

Se serveste calda !

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prosciutto crudo si anghinare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu prosciutto crudo si anghinare-0
Pizza cu prosciutto crudo si anghinare-1
Pizza cu prosciutto crudo si anghinare-2
Pizza cu prosciutto crudo si anghinare-3
Pizza cu prosciutto crudo si anghinare-4

COMENTARII (16)

laura_n

laura_n 1

09.10.2013, 17:31

imi place

Lia_

Lia_ 1

10.10.2013, 06:27

nu stiu cum e anghinarea asta dar arata exceptinal

mihaelar63

mihaelar63 1

29.10.2013, 01:59

Ce combinatie delicioasa , as fi curioasa ce gust o avea?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!