Pizza cu pui

de dobrezaira in Pizza, 3 Oct 2012 | 3637 vizualizari

 

Blatul l-am preluat de la Ubulika , cu deosebirea ca nu am avut drojdie uscata si am pus proaspata, este demential de pufos si gustos. Eu am vrut neaparat sa-i pun pui, dar fiecare adauga ce toping vrea.

 

INGREDIENTE

  • Blatul-
  • 125 gr apa rece
  • 125 gr apa calda
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 400 gr faina
  • 3 lg ulei
  • 25gr drojdie proaspata
  • Topping
  • ciuperci taiate-1 borcan (340gr)
  • masline fara samburi - 200 gr
  • 3 copanele de pui fierte
  • 200 gr muschi tiganesc
  • 200 gr cascaval
  • 2 rosii
  • 1/2 ceapa
  • 1 gogosar
  • suc de rosii 500ml
  • sos din suc de rosii dulce si iute cate un castronel(150ml)
  • sare,piper,busuioc,oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui:

Blatul l-am facut dupa instructiunile Ubulikai: drojdia am amestecat-o cu apa calda, separat intr-un bol am amestecat apa rece cu sarea, zaharul si uleiul si le-am turnat alternativ peste faina, amestecand cu o lingura. Framantam putin la sfarsit, daca este nevoie (in functie de faina ) mai punem 1-2 linguri de apa. O lasam sa creasca 1-2 ore, tot asa in functie de temteratura din camera.

Cand a crescut bineee, o punem in tava mare de aragaz pe care o tapetam cu ulei si o lingura de faina amestecata cu o lingura de malai ( credeti-ma este super malaiul de pe fundul blatului - am furat ideea de la Jerry's Pizza). Ungem cu suc de rosii, presaram busuioc, oregano si piper si decoram : puiul fiert dezosat si taiat bucatele, maslinele intregi, fara samburi am zis, ciupercile stoarse de zeama, muschiuletul taiat fasii, ceapa solzisori, ardeiul feliute si rosiile, tot feliute. Cateodata, dupa chef, in cazul de fata nu, mai imi place sa pun bucati de ananas. 

O bagam la cuptor la foc potrivit, dupa 30 de min. o scoatem si adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare. Dupa doua minute este gata.

Desi aveam ketchup cumparat prin frigider am preferat sa o servim cu sos facut in casa. In sucul de rosii facut de mine  am pus busuioc , putin piper pentru aroma, iar la sosul iute am adaugat putina paprika, tot de mine facuta...ha, ha, ce ma mai laud....

A fost delicioasa, dovada ca m-am trezit ca nu mai am ce sa fotografiez.Noroc ca am fost doar 3 la masa si a mai ramas o portie ( eu si sotul am mancat cate doua...atat de delicioasa a fost, copilul doar una, normal )

Multumesc Ubulika, cred ca am peste 10 retete de blat pentru pizza, dar asta m-a cucerit. Si data viitoare tot pe acesta il voi face.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci