Pizza cu sunca si cascaval

de RoXx in Pizza, 10 Dec 2013 | 3443 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 300 ml apa calda
  • 1 lingurita zahar tos
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 500 gr faina
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare

Pentru sos :

  • 4 linguri pasta de tomate
  • 200 ml apa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 2 lingurite oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 crenguta busuioc proaspat
  • 1 praf de zahar

Pentru topping :

  • 200 gr. cascaval
  • 200 gr. sunca feliata
  • 100 gr. masline negre sarate
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca si cascaval:

Prepararea aluatului : Intr-un castron se amesteca drojdia uscata,zaharul,2 linguri din faina si 7-8 linguri din apa calda, pana ce se formeaza ca o pasta.Se acopera cu un prosop si se lasa la un loc cald pana ce se face ca o spuma si creste.Intr-un bol se pune faina , in mijlocul ei se pune amestecul de drojdie,uleiul,sarea si apa treptat.Se framanta bine pana ce se formeaza un aluat nelipicios,moale si elastic.Se acopera bolul cu un prosop si se lasa la dospit pana ce aluatul isi dubleaza volumul.


Prepararea sosului : Ceapa se curata , la fel si cateii de usturoi si se dau prin blender.Busuiocul se toaca marunt.Paste de rosii se amesteca cu apa si se pune la fiert la foc mic.Cand incepe sa dea in clocot , se adauga ceapa si usturoiul,condimentele, se asezoneaza si se lasa sa fiarba cateva minute.Se lasa la racit si apoi este bun pentru a fi pus pe pizza.


Se imparte aluatul dospit in doua parti egale. Se intinde in forma rotunda cam de 1 cm grosime.Se pune intr-o tava pentru pizza , peste se pune sos si se intinde bine pe toata suprafara cu un polonic.Peste sos se pun felii de sunca,cascaval ras si felii de masline.Se presara deasupra oregano si se introduce tava la cuptor timp de 5-10 minute la foc mare.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Pentru a nu face bule si a nu se umfla in cuptor, aluatul de pizza deja intins,este recomandat sa se arunce in aer de cateva ori (asta doar daca aluatul este intins bine pentru a nu se rupe)

2

Uleiul de masline se poate inlocui cu cel de floarea soarelui

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

RoXx 1

12.05.2014, 20:41

babi5 1

26.11.2014, 16:53

-Licurici- 1

19.06.2015, 10:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu coronita