Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval

de Andra_Constantinescu in Pizza, 15 Dec 2016 | 684 vizualizari

 

Fetitei mele i-a placut foarte mult aceasta pizza, iar mie mi-ar fi placut si mai mult, daca puteam sa tai sunculita taraneasca mai subtire.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei
  • 200 g faina
  • Topping:
  • 100 g ketchup dulce
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • 1 frunza de busuioc proaspat
  • 1 lingura cu apa
  • 200 g cascaval Delaco
  • 200 g sunculita taraneasca
  • 100 g ciuperci champignon
  • jumatate de ardei gras rosu
  • 4 masline negre
  • 50 g boabe de porumb conservate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval:

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza, se adauga laptele caldut, un ou, jumatate de lingurita de sare si o mana de faina. Se amesteca totul si se mai adauga faina treptat, framantand aluatul cu doua linguri de ulei pentru a nu se lipi de maini. Se formeaza o bila care se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop.


Cand aluatul isi dubleaza volumul, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi, si se intinde aluatul pe o foaie de copt unsa cu ulei. Se introduce o tava cu diametrul de 27 cm sub foaia de copt, in mijlocul aluatului.


Se amesteca 50 g ketchup dulce cu putin maghiran uscat, putin oregano uscat, o frunza de busuioc spalata si tocata si o lingura cu apa. Se unge, sub forma de cerc, foaia de aluat cu acest amestec. Cascavalul se da pe razatoarea mare si se pun circa 150 g pe marginea cercului. Se ia restul de aluat si se aduce catre centru. Se asaza sunculita taraneasca taiata felii, apoi ciupercile (spalate si feliate), ardeiul gras (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat grosier), maslinele, carora li se indeparteaza samburii si se feliaza, boabele de porumb, restul de ketchup si restul de cascaval. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

simona72 1

16.12.2016, 18:39

merisor 1

16.12.2016, 18:53

Yummy! Buna!

Rocsi 1

17.12.2016, 21:45

Sa fie si pentru mine o feliuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui