Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval

de Andra_Constantinescu in Pizza, 15 Dec 2016 | 2532 vizualizari

 

Fetitei mele i-a placut foarte mult aceasta pizza, iar mie mi-ar fi placut si mai mult, daca puteam sa tai sunculita taraneasca mai subtire.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei
  • 200 g faina
  • Topping:
  • 100 g ketchup dulce
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • 1 frunza de busuioc proaspat
  • 1 lingura cu apa
  • 200 g cascaval Delaco
  • 200 g sunculita taraneasca
  • 100 g ciuperci champignon
  • jumatate de ardei gras rosu
  • 4 masline negre
  • 50 g boabe de porumb conservate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval:

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza, se adauga laptele caldut, un ou, jumatate de lingurita de sare si o mana de faina. Se amesteca totul si se mai adauga faina treptat, framantand aluatul cu doua linguri de ulei pentru a nu se lipi de maini. Se formeaza o bila care se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. 

Cand aluatul isi dubleaza volumul, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi, si se intinde aluatul pe o foaie de copt unsa cu ulei. Se introduce o tava cu diametrul de 27 cm sub foaia de copt, in mijlocul aluatului.

Se amesteca 50 g ketchup dulce cu putin maghiran uscat, putin oregano uscat, o frunza de busuioc spalata si tocata si o lingura cu apa. Se unge, sub forma de cerc, foaia de aluat cu acest amestec. Cascavalul se da pe razatoarea mare si se pun circa 150 g pe marginea cercului. Se ia restul de aluat si se aduce catre centru. Se asaza sunculita taraneasca taiata felii, apoi ciupercile (spalate si feliate), ardeiul gras (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat grosier), maslinele, carora li se indeparteaza samburii si se feliaza, boabele de porumb, restul de ketchup si restul de cascaval. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza "la masina de paine"