Pizza cu sunca si mozzarela

de loredanaaa in Pizza, 21 Feb 2013 | 1483 vizualizari

 

Dintre toate aluaturile pe care le-am incercat acesta mi se pare cel mai bun si pufos.Il puteti face mai subtire sau mai groasa,asa cum preferati voi.Aveti grija cat de gros il faceti ca in cuptor mai creste un pic.

 

INGREDIENTE

  • 350 faina alba
  • Sare
  • 3linguri ulei de masline sau floarea soarelui
  • 25 g drojdie de bere
  • 225 ml apa calda
  • 1 lingura de zahar
  • 25 g de unt
  • bulion
  • oregano
  • sunca
  • masline
  • mozzarela
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca si mozzarela:

-faina se amesteca cu sarea si uleiul.


-apa calduta se amesteca cu o 1 lingura de zahar, drojdia, (se amesteca bine si se lasa amestecul 15 min)


-dupa 15 minute adaugati acest amestec in mijlocul fainii,amestecati cu o lingura pana ce se mai leaga (eu am pus si 50 de grame de unt taiate felii subtiri) si apoi framantati cu mainile (eu il trantesc de cateva ori de masa asa iese mai pufos)


-aluatul se lasa 2 ore la crescut(eu l-am facut seara si l-am lasat in frigider pana a doua zi)


-dupa ce a crescut aluatul il puneti pe masa presarata cu faina si il taiati in 2 bucati,formati 2 bile si lasati 5-10 minute la odihnit.


-ungeti cu ulei tavile pentru pizza,sau puneti foaie de copt


-pe masa presarata cu faina intindeti aluatul cu sucitorul sau cu mainile(in caz de se lipeste de maini ungeti cu ulei)


-puneti pasta de tomate deasupra (eu fac pasta de tomate o fac asa:bulionul il amestec cu 3 linguri de ulei ,sare ,un varf de zahar si 2 linguri de oregano)


-il dati in cuptor incalzit bine sa se coaca pe jumatate,apoi se scoate si se pune desupra sunca taiate bucati,masline taiate rondele sau jumatati si mozzarela


-se da in cuptor,cand e gata se scoate, se taie felii si se serveste


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca si mozzarela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

loredanaaa 1

21.02.2013, 13:03

serveste rocsi

Lau 1

21.02.2013, 14:52

loredanaaa 1

21.02.2013, 19:12

multumesc laurenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa