Pizza cu ton

de vio_dreams in Pizza, 5 Oct 2013 | 3169 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 250 kg faina
  • 125 ml apa
  • 4 gr drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 1 conserva ton bucati
  • 100 gr masline
  • 50 gr porumb
  • 1 ceapa rosie
  • 200 gr cascaval
  • 2 linguri ketchup
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:


Pregatim mai intai aluatul.


Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .


O lasam pana isi dubleaza volumul .


Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.


Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline.


Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat maleabil.


Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit


Intindem aluatul si il intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.


Ungem pe toata suprafata cu ketchup.


Radem deasupra jumatate din cantitatea de cascaval.


Asezam peste cascaval bucatelele de ton, maslinele taiate felii, porumbul si ceapa taiata fideluta.


Radem deasupra restul de cascaval.


Dam la cuptor pana se rumeneste usor pe fund.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

05.10.2013, 20:47

Ina 1

05.10.2013, 21:32

deci al tau e "caietulcuretete" Excelenta pizza asta, m-am inspirat si eu de la tine

Lia_ 1

05.10.2013, 22:38

buna, si eu vreau sa fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu de toate (motaneasca)