Pizza cu ton

de vio_dreams in Pizza, 5 Oct 2013 | 5842 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 250 kg faina
  • 125 ml apa
  • 4 gr drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 1 conserva ton bucati
  • 100 gr masline
  • 50 gr porumb
  • 1 ceapa rosie
  • 200 gr cascaval
  • 2 linguri ketchup
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

 

Pregatim mai intai aluatul.

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .

O lasam pana isi dubleaza volumul .

Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.

Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline.

Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat maleabil.

Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit 

Intindem aluatul si il intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.

Ungem pe toata suprafata cu ketchup.

Radem deasupra jumatate din cantitatea de cascaval.

Asezam peste cascaval bucatelele de ton, maslinele taiate felii, porumbul si ceapa taiata fideluta.

Radem deasupra restul de cascaval.

Dam la cuptor pana se rumeneste usor pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

05.10.2013, 20:47

Ina 1

05.10.2013, 21:32

deci al tau e "caietulcuretete" Excelenta pizza asta, m-am inspirat si eu de la tine

Lia_ 1

05.10.2013, 22:38

buna, si eu vreau sa fac

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Minipizza