Pizza cu ton

de vio_dreams in Pizza, 5 Oct 2013 | 4793 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 250 kg faina
  • 125 ml apa
  • 4 gr drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 1 conserva ton bucati
  • 100 gr masline
  • 50 gr porumb
  • 1 ceapa rosie
  • 200 gr cascaval
  • 2 linguri ketchup
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

 

Pregatim mai intai aluatul.

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .

O lasam pana isi dubleaza volumul .

Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.

Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline.

Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat maleabil.

Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit 

Intindem aluatul si il intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.

Ungem pe toata suprafata cu ketchup.

Radem deasupra jumatate din cantitatea de cascaval.

Asezam peste cascaval bucatelele de ton, maslinele taiate felii, porumbul si ceapa taiata fideluta.

Radem deasupra restul de cascaval.

Dam la cuptor pana se rumeneste usor pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

05.10.2013, 20:47

Ina 1

05.10.2013, 21:32

deci al tau e "caietulcuretete" Excelenta pizza asta, m-am inspirat si eu de la tine

Lia_ 1

05.10.2013, 22:38

buna, si eu vreau sa fac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu prosciutto crudo si anghinare