Pizza cu ton si galbiori

de gaby_duceag in Pizza, 27 Sep 2014 | 1104 vizualizari

 

Stim cu totii cat de adaptabila e o reteta de pizza. Exista o sumedienie de retete de aluat de pizza si-o gramada de toppinguri in functie de preferintele ficaruia.

Aceasta reteta de blat de pizza am “nimerit-o” intamplator.

Daca pana acum puneam la 300 gr faina, cam 150 ml apa, acum am pus la 350 gr faina 250 ml apa. Iese un aluat moale, mai moale decat il faceam pana acum. Mi-am zis – ia sa-l las asa, sa nu mai adaug faina! sa vedem cum iese. Si-a iesit MINUNAT! Un aluat pufos, subtire, care se prepara tare rapid si-i grozav de bun.

Poate o sa cartiti la vederea uleiului de masline printre ingrediente dar credeti-ma, face toti banii si se vede diferenta :).

 

INGREDIENTE

  • Blat (aluatul ajunge pentru doua tavi cu diametrul de 20 cm. Eu am facut intr-o tava mare, de 32 cm)
  • 350 gr faina
  • 250 ml apa calda
  • 15 grame drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 gr galbiori fierti
  • o conserva de ton bucati in ulei
  • 2 cepe verzi (partea alba, taiata rondele)
  • 200 gr cascaval
  • sare, oregano
  • sos de rosii cu ceapa si gogosar (eu am preparat in casa, puteti face un sos pentru pizza amestecand rosii tocate cu putina sare, piper, un catel de usturoi si putin putin cimbru)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton si galbiori:

Prepara aluatul de pizza



  1. Intr-un bol pune faina, drojdia, sarea, zaharul si 3 linguri ulei.

  2. Adauga , treptat, apa calduta, framantand cu mana.

  3. Cand ai obtinut un aluat elastic, nelipicios, framanta 2-3 minute, dupa care mai adauga putina apa calda.

  4. Trebuie sa obtii un aluat moale, care se lipeste usor de maini .Te ajuti de lingura de ulei ramasa sa poti amesteca in continuare.

  5. Mai framanti un minut apoi acoperi bolul cu-n servet si lasi aluatul la dospit pentru 20 minute.

  6. Intre timp spala ceapa si tai-o rondele si rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.

  7. Dupa ce aluatul e dospit ungi o tava (sau doua daca sunt mai mici) cu unt sau ulei de masline.

  8. Pune aluatul in tava si cu ajutorul mainilor intinde-l pe toata suprafata fundului tavii si ridica usor si pe peretii laterali. Aluatul e molicel, nu se poate intinde cu sucitorul ci doar cu mana, direct in tava!

  9. Unge blatul cu 2-3 linguri sos de rosii.

  10. Presara ceapa si putin oregano.

  11. Pune jumatate din cantitatea de cascaval si intinde-o uniform.

  12. Aseaza bucatele de ton, galbiori fierti, daca iti place poti pune si felii de masline, boabe de porumb.

  13. Pune restul de cascaval iar daca nu e sarat presara si sare (nu multa).

  14. Da tava in cuptorul preincalzit, la aprox. 170 grade, pe treapta de mijloc, pana prinde o culoare frumoasa pe talpa, apoi mut-o pe treapta superioara a cuptorului, si las-o sa se rumeneasca usor.


Nota. Poti folosi pentru topping tot ce-ti place si se preteaza pentru o pizza – piept de pui pe grill, ardei, rosii, sunca, mezeluri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si galbiori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

28.09.2014, 11:34

Corinuta 1

28.09.2014, 12:01

dantes 1

28.09.2014, 13:02

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton (varianta mea)