Pizza de casa

de Dya Daniela Andrei in Pizza, 16 Apr 2014 | 2869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 350 gr faina alba de grau
  • 20 gr drojdie uscata
  • 150 ml apa calda
  • o lingurita cu zahar
  • o lingurita cu sare sau dupa gust
  • 2-3 lingurite cu ulei de masline
  • optional condimentele dorite pentru incorporarea in aluat (ex. oregano, busuioc, chilli)
  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 2 oua mari
  • 2 carnati afumati
  • 8 felii de cascaval
  • 100 gr sunca/gusa
  • 4 fire de ceapa verdde
  • 100 gr masline fara samburi
  • un ardei gras/capia rosu rondele
  • suc de rosii pentru uns aluatul
  • Pentru sos avem nevoie de:
  • 500 ml suc de rosii (facut in casa)
  • 4-5 catei cu usturoi
  • condimente dupa gust: sare, chilli, oregano
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Cernem faina, adaugam condimentele (sarea si dupa caz, oregano, chilii sau/si busuioc) , iar in mijloc formam o adancitura in care vom adauga drojdia dospita (pasata impreuna cu zaharul si cu o lingurita de apa calduta). Framantam apoi aluatul cu ajutotul celor 2-3 lingurite cu ulei de masline. Acoperim vasul cu un servet de bucatarie si il lasam intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.


Pentru sos: punem sucul de rosii la fiert, adaugam usturioul maruntit, condimentam dupa gust si lasam sa dea de cateva ori in clocot.


Ungem tava de copt cu faorte putin ulei, intindem o hartie de copt si asezam blatul, il ungem cu suc de rosii si adaugam ingredientele in functie de preferinte si ouale batute spuma. Introducem apoi tava la cuptor atat cat este necesar. Se serveste cu sos de rosii. Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

E de prefarat sa se adauge cascavalul spre sfarsitul coacerii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Dya Daniela Andrei 1

17.04.2014, 14:33

Multumesc!

Satisfyyourcravings 1

17.04.2014, 19:39

Preferata mea!

Dya Daniela Andrei 1

17.04.2014, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
O pizza de te lingi pe degete