Pizza de casa cu somon si sunca

de rivka in Pizza, 8 Sep 2009 | 4725 vizualizari

 

Pt ca mai aveam jumatate de conserva de sunca, ceva resturi prin frigider, ca sa nu le arunc am facut azi pt sotul meu 2 pizza .

 

INGREDIENTE

  • pt aluat
  • cca 100 gr faina
  • sare
  • zahar cat iau intre degete
  • putin ulei(de floarea soarelui)
  • putina apa calda
  • un vf de cutit de drojdie din plic pulbere
  • pt pizza
  • o conserva mica de pasta de tomate
  • condimente pentru pizza din plic
  • putin ulei de masline
  • apa
  • sunca tocata
  • o conserva somon
  • 1 ceapa mica taiata rondele
  • 1 rosie taiata rondele subtiri
  • cascaval ras
  • putin ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa cu somon si sunca:

Intr-un vas de bucatarie se framanta aluatul din cca 100 gr faina , sare, putin zahar, drojdia si putin ulei de floarea soarelui, apa calduta sa iasa cam cat de marimea unei mingi de tenis, putin mai mare.


Apoi se toaca sunca, se sfarama pestele din conserva marunt, se taie ceapa rondele subitiri si rosiile la fel, se prepara o pasta din conserva de tomate cu condimentele pentru pizza si putin ulei de masline si putina apa.


Aluatul intre timp a crescut putin se imparte in 2, se formeaza 2 bile cu mana si cu un sucitor se intinde pe masa stropita cu faina apoi cu mana caci din cauza uleiului e putin elastic aprox rotund , dar nu e nevoie sa fie perfect.


Cele 2 cercuri de aluat se aseaza pe 2 foi de aluminiu unse cu ulei.


Apoi se unge fiecare cerc de aluat cu pasta de tomate(cu ulei de masline+condimentele+putina apa) , se pune deasupra bucatile de somon, sunca,ceapa, rosiile, cascavalul ras, se stropesc cu ulei de masline.


In cuptorul incins cca 240 (cat mai mare temp) se pune pizza pe gratarul de la cuptor(pe folia de aluminiu) cca 15-20 min(se incerca coca cu mana pe margine cand e gata).


Se scoate, se trage de pe folie in farfurie si se serveste calda.


 

TIPS-URI

1

Foile de aluminiu  se ung bine cu ulei astfel pizza va aluneca singura de pe folie cand o scoatem

2

Daca aveti seara prieteni in vizita in weekend puteti pregati mai multe foi odata, dupa acelasi sistem si pastra in frigider cladite una peste alta dar unse cu ulei de masline sa nu se lipeasca Folie-foaie-ulei-folie-foaie-etc, si seara doar scoase acoperite cu ingrediente si date la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa cu somon si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Miha 1

09.09.2009, 19:50

Si aduc si berea!

rivka 1

09.09.2009, 20:09

Ma bucur ca va place, eu nu prea sunt prietena cu pizza , nu o mananc niciodata deci fac doar pt familie , prieteni.

Sylvia 1

06.02.2010, 22:39

Peste ce bunatate am dat o si salvez la favorite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ou