Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline

de Valclaudia in Pizza, 2 Dec 2014 | 1049 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1/4 plic drojdie uscata
  • 1/4 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura faina de in
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml apa calduta
  • cca 200 gr. faina de tip 650

Topping:

  • 3 linguri rosii pasate
  • 2 felii cascaval (Hochland)
  • cateva masline
  • oregano uscat dupa gust
  • 100 gr. branza frantuzeasca cu mucegai alb
  • 70 gr. mozarella
  • 70 gr. cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline:

Punem intr-un bol drojdia, sarea si zaharul.


Adaugam apa calduta, faina de in, semintele de in si uleiul.


Amestecam, apoi adaugam faina proaspat cernuta.


Trebuie sa obtinem un aluat elastic si pentru asta adaugam la final uleiul.


Intindem aluatul pe masa infainata, fara a-l lasa la dospit.


Il asezam intr-o tigaie antiaderenta.


Ungem aluatul cu rosii pasate, presaram putin oregano,adaugam cascavalul feliat, maslinele,bucatile de branza frantuzeasca cu mucegai, putin cascaval ras.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Punem tigaia pe ochiul mare al aragazului dar cu flacara redusa la minim, acoperim tigaia cu un capac si o lasam pe foc cca 10 minute.


In acest timp se va forma crusta inferioara a blatului si se vor topi branzeturile.


Transferam pizza din tigaie, intr-o tava captusita cu hartie de copt, adaugam mozarella bucati si inca un strat de cascaval ras, apoi dam tava la cuptor pentru 15-20 minute.


Coacem pizza folosind functia de coacere cu ventilatie.


O scoatem din cuptor dupa ce a capatat aspect de rumen.


Servim fierbinte sau rece.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Constelatialeu 1

02.12.2014, 19:42

Aoleu ai infiat un negru?

Rocsi 1

02.12.2014, 22:11

Corinuta 1

02.12.2014, 22:28

din asta chiar n-am mai vazut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!