Pizza Feliciana

de RODIMUR in Pizza, 25 Sep 2020 | 3700 vizualizari

 

Vedem zilnic la televizor, în emisiuni speciale, sau pur și simplu în reclame, idei pentru meniurile noastre cotidiene. Am văzut reclama cu Pizza Feliciana și mi s-a părut că, de fapt, este ”pizza cu de toate” cum mai apare aici, pe site. Mi-a părut o idee bună de pus în aplicare ieri seară, pentru cină, așa că m-am uitat atent la reclamă, ca să știu ce să fac. Am adăugat doar câteva măsline și frunze proaspete de busuioc, dar mi se pare că și aceste ingrediente fac parte din categoria ”cu de toate”...
O cină rapidă, gustoasă și consistentă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 grame de făină albă
  • 8 grame de drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 100-150 grame de șuncă presată
  • 100 grame de parmezan
  • roșii cherry
  • măsline feliate
  • 2-3 linguri de suc de măsline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Feliciana:

Pentru aluat, se cerne făina în vasul pentru frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se adaugă drojdia proaspătă fărâmițată și zahărul. Sarea se presară pe făina din jurul adânciturii.

Se adaugă puțină apă caldă, în mijlocul vasului de frământat și se amestecă îngredientele, până ce se dizolvă zahărul și drojdia.

Apoi se adaugă în continuare apa caldă și se încorporează treptat toată făina. La urmă, pentru definitivarea aluatului se adaugă o lingură de ulei de măsline și se frământă puțin, până ce devine elastic și nelipicios.

Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă la dospit, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.

Între timp se spală roșiile și se înjumătățesc, se răzuiește parmezanul și se feliază șunca presată.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin, pentru eliberarea bulelor de aer și se întinde o foaie cu grosimea de 5-6 mm. Se pune foaia în tava de copt, unsă cu ulei în prealabil.

Se unge foaia de aluat cu sucul de roșii și apoi se distribuie uniform: parmezanul, șunca presată, roșiile cherry înjumătățite și măslinele. Se condimentează pizza cu: sare, piper și oregano, după care se dă la cuptor, la temperatură medie, cam 25-30 de minute, până ce se coace frumos.

Atunci se scoate tava din cuptor, se decorează pizza cu frunze proaspete de busuioc, se porționează și se servește caldă.

TIPS-URI

1

Aluatul crește frumos și repede, dacă ingredientele sunt la temperatura camerei, apa caldă și drojdia proaspătă.

2

În loc de parmezan se poate folosi cașcaval răzuit, sau mozzarella răzuită. Eu am folosit parmezan, pentru că am răzuit cam mult pentru o rețetă și mi-a mai rămas...

3

Pizza este bună și reîncălzită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Feliciana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

28.09.2020, 16:54

RODIMUR 1

28.09.2020, 17:50

Mulțumesc frumos, Daniela!

Rocsi 1

28.09.2020, 20:05

Mereu am considerat ca pizza de casa este cea mai buna!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu cabanos