Pizza Hawai, editia a II-a revizuita

de Panacris in Pizza, 3 Noi 2019 | 2484 vizualizari

 

Acum vă aduc o pizza mai altfel, n-am mai facut-o după marele concurs cu pizzza ;) :))) Acum i-a venit din no rândul ;) Robertel, de ceva vreme, mă tot întreabă: Mamski, faci și tu o pizza cu ananas, că am fost la X și mi-a plăcut???  Nohhh, pot să rezist în fața Zmeului cel mic, nuuu, și acum i-a vent rândul ;) 
 
Super faină, super aromată, super gustoasă! Până și TataZmeu, pe are l-am anunțat dinainte, să nu aibe vreun șoc :D :))), a apreciat-o ;) poze artistice de prezentare n0am, că s-a evaporat instant :D Se cere, refăcută ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU BLAT
  • Faină alba de grâu cca. 300 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr tos 1 lingură,
  • Drojdie uscată Pakyama 1 lingură,
  • Apă cca. 200 ml,
  • Ulei de măsline 2 linguri.
  • INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Ananas bucățele din conservă cca. 5 linguri,
  • Cașcaval Koliba cca. 100 g,
  • Șuncă de praga cca. 100 g,
  • Ciuperci champignon din conservă cca. 100 g
  • Oregano ½ linguriță,
  • Ketchup Heinz cca. 150 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Hawai, editia a II-a revizuita:

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)

Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza.

Se așează în tavă și se începe montarea pizzei. Se pune primul strat de ketchup, oregano, felii de cașcaval, felii de șuncă, ciupercile tăiate mărunt, bucățile de ananas, scurse de zeama din conservă, se așează cât mai artistic, se asezonează cu oregano, se presară un nou strat de cașcaval ras, apoi se ornează cu puțin ketchup.

Se introduce pizza în cuptorul încins în prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Hawai, editia a II-a revizuita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aluat pizza