Pizza cu pui

de Dya Daniela Andrei in Pizza, 26 Sep 2013 | 859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • 400 gr de faina
  • 3 linguri cu ulei
  • 50 gr de drojdie
  • 1 lingurita cu zahar
  • 150-200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita cu oregano (uscat)
  • 1/2 lingurita cu busuioc (uscat)
  • 1/2 lingurita cu sare sau dupa gust
  • Pentru compozitie ne sunt necesare:
  • un cabanos
  • 2 copanele de pui
  • o jumatate de piept de pui
  • 150 gr kaiser/sunca afumat/a
  • 100 gr masline fara samburi
  • 100 gr ciuperci (conservate)
  • 250 gr casacval
  • un ardei capia rosu
  • 1 ardei iute (rosu/verde)
  • Suplimentar ne sunt necesare:
  • 4 linguri cu pasta de rosii
  • pentru servire:
  • Ketchup Univer
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui:

Amestecam drojdia cu zaharul pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, aproximativ 10-15 minute. Cernem faina si o amestecam cu restul ingredientelor, adaugam drojdia dospita si framantam aluatul impreuna cu uleiul si turnand cate putin din apa calduta. Cand aluatul devine nelipicios, acoperim vasul cu un servet si il lasam la loc cald, atat cat sa isi dubleze volumul. Il invelim apoi in folie alimentara si il tinem la rece cateva ore (eu l-am tinut peste noapte). Din aluatul obtinut intindem o foaie, nu foarte groasa, ungem tava de aragaz cu putin ulei, asezam blatul si il ungem cu pasta de rosii si oregano.


Adaugam o jumatate din cantitatea de cascaval (trecut prin razatoare sau taiat in cuburi mici) si asezam apoi restul ingredientelor astfel: pieptul si copanelele de pui, dezosate, taiate in fasii subtiri, kaiserul/sunca si cabanaosul feliate, ciupercile si ardeiul iute. Deasupra presaram cascavalul ramas si adaugam ardeiul capia taiat rondele. Introducem tava la cuptor atat cat este necesar. O servim calda cu Ketchup Univer.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

deyutzky 1

26.09.2013, 15:37

Valclaudia 1

26.09.2013, 18:33

Dya Daniela Andrei 1

26.09.2013, 20:25

Va multumesc dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu pui