Pizza cu pui

de Dya Daniela Andrei in Pizza, 26 Sep 2013 | 3458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • 400 gr de faina
  • 3 linguri cu ulei
  • 50 gr de drojdie
  • 1 lingurita cu zahar
  • 150-200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita cu oregano (uscat)
  • 1/2 lingurita cu busuioc (uscat)
  • 1/2 lingurita cu sare sau dupa gust
  • Pentru compozitie ne sunt necesare:
  • un cabanos
  • 2 copanele de pui
  • o jumatate de piept de pui
  • 150 gr kaiser/sunca afumat/a
  • 100 gr masline fara samburi
  • 100 gr ciuperci (conservate)
  • 250 gr casacval
  • un ardei capia rosu
  • 1 ardei iute (rosu/verde)
  • Suplimentar ne sunt necesare:
  • 4 linguri cu pasta de rosii
  • pentru servire:
  • Ketchup Univer
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui:

Amestecam drojdia cu zaharul pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, aproximativ 10-15 minute. Cernem faina si o amestecam cu restul ingredientelor, adaugam drojdia dospita si framantam aluatul impreuna cu uleiul si turnand cate putin din apa calduta. Cand aluatul devine nelipicios, acoperim vasul cu un servet si il lasam la loc cald, atat cat sa isi dubleze volumul. Il invelim apoi in folie alimentara si il tinem la rece cateva ore (eu l-am tinut peste noapte). Din aluatul obtinut intindem o foaie, nu foarte groasa, ungem tava de aragaz cu putin ulei, asezam blatul si il ungem cu pasta de rosii si oregano.

Adaugam o jumatate din cantitatea de cascaval (trecut prin razatoare sau taiat in cuburi mici) si asezam apoi restul ingredientelor astfel: pieptul si copanelele de pui, dezosate,  taiate in fasii subtiri, kaiserul/sunca si cabanaosul feliate, ciupercile si ardeiul iute. Deasupra presaram cascavalul ramas si adaugam ardeiul capia taiat rondele. Introducem tava la cuptor atat cat este necesar. O servim calda cu Ketchup Univer.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza Carbonara