Pizza italiana

de Brindusa in Pizza, 28 Ian 2010 | 11308 vizualizari

 

Stiu ca pare un pleonasm alaturarea cuvintelor pizza si italiana, dar am vazut atatea retete de pizza adaptate specificului national al fiecarei tari, ca am simtit nevoia sa fac una italiana.

 

INGREDIENTE

Pentru coca
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie 
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 pahar apa calduta (sau cat cuprinde faina)
Umplutura
  • pasta de tomate
  • salami
  • branzeturi (mozzarella, parmezan s.a.)
  • oregano uscat
  • busuioc proaspat
  • s.a. dupa preferinta (dar cu specific italian)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza italiana:

Coca o poti face cu mana de la inceput, dar eu am pus-o in robot (!) unde am lasat-o cam 3 minute, pana s-au amestecat toate ingredientele si nu a mai fost lipicioasa. Scoate-o din robot si mai lucreaz-o cu mana pe o planseta presarata cu faina cam 5 minute. Pune-o intr-un castron mai mare si acopera cu un servet curat. Se lasa la loc caldut cam o ora (volumul trebuie sa se tripleze).

Incalzeste cuptorul la temperatura mare (220 grade Celsius)

Dupa o ora scoate coca din castron si mai lucreaz-o inca 5 minute. Intinde-o bine cu facaletul, astfel incat sa nu fie mai groasa de 1 cm (mai creste in cuptor). Pune aluatul in tava mare sau mai multe tavi mici. Eu fac mai multe bucati mai mici, le pun pe folii de aluminiu si le coc simultan in cuptor, pe 2 nivele.

Pe fiecare bucata de aluat intinde sos de rosii (eu pun in strat mai gros) si presara oregano. Si acum fiecare adauga ce ingrediente prefera. Eu am avut o pizza numai cu branzeturi (mozzarela, parmezan, cascaval), una cu salami si mozzarela, una si cu rosii cherry. Si bineinteles, peste toate niste busuioc proaspat.

Pune-le in cuptorul fierbinte bine si lasa-le cam 15 minute.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza italiana" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Sylvia 1

29.01.2010, 17:08

Brandusa bestiala arata aceea imi aminteste de pizza-riile din Italia din Rimmini, acolo am mancat cele mai minunate pizza Em una preferata cu tre feluri de branza si cu ruccola daca excluzi ruccola poate iti place o sa postez si reta aceea

Brindusa 1

29.01.2010, 17:15

da ce are mai, ruccola? ca mie imi place!

rivka 1

29.01.2010, 18:59

poate nu-i place ei, asa sunt eu cu busuiocul...numai cand ii simt mirosul mi se face asa rau ca durerea de stomac ma apuca, cu varsaturi....';(
poate de aia nici nu imi place mult apreciata mancare italiana, etc din pacate unde folosesc destul de mult busuioc si oregano(mi-e rau de la miros)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si brocolli