Pizza la tigaie

de mirela0911 in Pizza, 12 Mar 2017 | 3393 vizualizari

 

Daca aveti toate ingredientele pregatite si la indemana, in 30 de minute pizza este si gata mancata! :D :)))
Am preluat ideea de la Dia si chiar am preparat-o de multe ori, nu ai cum sa dai gres! Multumesc, Dia! >:D<

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 1 ou
  • 1/2 lgt sare
  • 3 lg iaurt grecesc
  • 2 lg ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7-8 lg faina

Pt. topping:

  • sos de pizza (eu am avut preparat in casa)
  • 1 buc carnat picant
  • 2-3 felii sunca
  • 1 ceapa rosie
  • ardei gras
  • 4-5 ciuperci champignon (depinde de marime)
  • rondele de ardei iute
  • 60 g cascaval
  • putin unt pentru uns tigaia
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tigaie:

Se pregateste topping-ul. Carnatul se taie rondele. Ciupercile se curata de pielita, se spala, se sterg bine, apoi se taie felii. Sunca se taie fasii. Ceapa se taie julienne, iar din ardeiul iute se taie cateva rondele. Ardeiul gras (indiferent de culoare) se taie felii. Se pregatesc astfel incat sa le avem la indemana.


Intr-un bol, se bate cu un tel oul cu sarea. Se adauga iaurtul si uleiul si se amesteca din nou. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ou. Se amesteca bine pentru a se omogeniza. Trebuie sa rezulte un aluat mai gros decat cel de clatite.


Tigaia in care se va coace pizza, se unge bine cu unt. Cu ajutorul unei linguri, se intinde aluatul pe toata suprafata tigaii. Se unge cu sosul de pizza, apoi se asaza dupa preferinte, carnatul, sunca, ceapa, ciupercile, ardeiul, etc. Deasupra se rade cascaval.


Se pune capacul pe tigaie si se asaza pe focul dat la minim, pe ochiul cel mare al aragazului. Timp de 10 minute nu se va ridica deloc capacul. Dupa ce au trecut cele 10 minute, se verifica daca blatul este crocant dupa preferintele fiecaruia, in caz contrar se mai lasa putin.


Cand este gata, se scoate pe un platou, se feliaza si se serveste alaturi de ketchup sau simpla.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Aluatul va fi usor lipicios, dar se poate uda putin lingura, pentru a se intinde mai usor.

2

Toppingul poate diferi in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

oanapl 1

14.03.2017, 15:46

Imi ploua in gura! arata tare bine!

JessyMiller 1

15.03.2017, 21:06

genial. arata foarte bine

mirela0911 1

16.03.2017, 10:45

Vă mulțumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lipie cu galbiori