Pizza la tigaie

de mirela0911 in Pizza, 12 Mar 2017 | 7342 vizualizari

 

Daca aveti toate ingredientele pregatite si la indemana, in 30 de minute pizza este si gata mancata! :D :)))
Am preluat ideea de la Dia si chiar am preparat-o de multe ori, nu ai cum sa dai gres! Multumesc, Dia! >:D<

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 1 ou
  • 1/2 lgt sare
  • 3 lg iaurt grecesc
  • 2 lg ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7-8 lg faina

Pt. topping:

  • sos de pizza (eu am avut preparat in casa)
  • 1 buc carnat picant
  • 2-3 felii sunca
  • 1 ceapa rosie
  • ardei gras
  • 4-5 ciuperci champignon (depinde de marime)
  • rondele de ardei iute
  • 60 g cascaval
  • putin unt pentru uns tigaia
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tigaie:

Se pregateste topping-ul. Carnatul se taie rondele. Ciupercile se curata de pielita, se spala, se sterg bine, apoi se taie felii. Sunca se taie fasii. Ceapa se taie julienne, iar din ardeiul iute se taie cateva rondele. Ardeiul gras (indiferent de culoare) se taie felii. Se pregatesc astfel incat sa le avem la indemana.


Intr-un bol, se bate cu un tel oul cu sarea. Se adauga iaurtul si uleiul si se amesteca din nou. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ou. Se amesteca bine pentru a se omogeniza. Trebuie sa rezulte un aluat mai gros decat cel de clatite.


Tigaia in care se va coace pizza, se unge bine cu unt. Cu ajutorul unei linguri, se intinde aluatul pe toata suprafata tigaii. Se unge cu sosul de pizza, apoi se asaza dupa preferinte, carnatul, sunca, ceapa, ciupercile, ardeiul, etc. Deasupra se rade cascaval.


Se pune capacul pe tigaie si se asaza pe focul dat la minim, pe ochiul cel mare al aragazului. Timp de 10 minute nu se va ridica deloc capacul. Dupa ce au trecut cele 10 minute, se verifica daca blatul este crocant dupa preferintele fiecaruia, in caz contrar se mai lasa putin.


Cand este gata, se scoate pe un platou, se feliaza si se serveste alaturi de ketchup sau simpla.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Aluatul va fi usor lipicios, dar se poate uda putin lingura, pentru a se intinde mai usor.

2

Toppingul poate diferi in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

oanapl 1

14.03.2017, 15:46

Imi ploua in gura! arata tare bine!

JessyMiller 1

15.03.2017, 21:06

genial. arata foarte bine

mirela0911 1

16.03.2017, 10:45

Vă mulțumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri de paste cu pui
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa