Pizza la tigaie cu faina de malai la baza

de Gagarin in Pizza, 29 Mar 2016 | 564 vizualizari

 

Nu stiu cati dintre voi ati fost la pizza Hut sa gustati un blat clasic de acolo dar vreau sa va zic ca puteti face si voi acasa un aluat asemanator si o pizza delicioasa.


Am facut si un video cu modul de preparare: https://www.youtube.com/watch?v=f4M48_62TNo

 

INGREDIENTE

  • faina 500g
  • apa 250 g
  • ulei 2 linguri
  • sare 2g
  • drojdie sfert/jumate de cub- depinde cum va grabiti :)
  • cascaval 200 g
  • ementaler 200 g
  • pasta tomate(concentrat 30%) 50 g
  • condiment pizza 5g (busuioc, oregano, cimbru)
  • sunca 100 g
  • salam picant 100 g
  • carnati 100 g
  • ciuperci 100 g
  • ceapa verde 50 g
  • ardei rosu 50 g
  • porumb 70 g
  • masline 70 g
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tigaie cu faina de malai la baza:

Se pune drojdia maruntita in apa si se lasa 5 minute, se toarna apa cu drojdia peste faina, adaugam sare si ulei si ne apucam de malaxat.

Dupa 8 minute portionam aluatul in 3, il facem bilute si il punem intr-o oala uleiata si il acoperim. Il lasam la dospit aprox. 30 de minute.

Cu o spatula luam aluatul si il intindem in tigaia uleiata in care am presarat faina de malai. 

Prima data ungem aluatul cu sos(pasta de tomate 30% amestecata cu putina apa si condimentul pizza). Eu prefer rosii San Morezano crescute la tara si stoarse acasa (cel mai bun sos).

Punem branza si apoi carnea iar dupa legumele. Pe deasupra toping de ementaler.

Se baga la cuptor la aprox 360 grade Celsius. (eu nu am timer nici gradatie de temperatura deci tin pizza in cuptor dupa ochi)

Scoatem afara din cuptor si savuram.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie cu faina de malai la baza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Rocsi

Rocsi 1

30.03.2016, 19:46

MotanLaOale

MotanLaOale 1

31.03.2016, 14:49

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

12.04.2016, 22:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!