Pizza mamma mia

de Sylvia in Pizza, 20 Mai 2010 | 4828 vizualizari

 

Este o pizza inventata de mine, o adaptare a pizzei gen quattro stagione.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare.
  • Pentru garnitura avem nevoie de
  • 2-3 ciuperci champinion crude de marime medie,
  • 2 felii de jambon,
  • 50 de grame de piept de pui taiat fasii si calit in ulei de masline,
  • o jumatate de ardei taiat cubulete,
  • cateva masline,
  • o bula de mozzarella de 125 de grame,
  • cateva felii de cascaval ( eu am pus gouda)
  • cateva felii de branza camembert,
  • o lingura de sos de rosii,
  • oregano,
  • sare,
  • optional cateva felii de ardei iute.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza mamma mia:

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ).


Intindem blatul de pizza si punem lingura de sos de rosii peste el si presaram putin oregano, lasam inca putin sa creasca asa pana pregatim ingredientele. Punem apoi mozzarella rasa peste intreg blatul si facem patru cadrane din diferite combinatii de ingrediente, eu am facut unul trois fromages cu mozzarella, gouda felii si camembert felii peste care am pus cateva masline taiate marunt, unul cu champinion si ardei cubulete, unul cu sunca si ciuperci si unul cu pui si ardei ca in poza.


Se coace in cuptorul incins la maxim, timp de 12-15 minute depinde cat de crocanta doriti sa fie, este gata atunci cand este topit complet cascavalul deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza mamma mia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bucataras Medi 1

20.05.2010, 19:55

si eu zic mamma mia.............ce buna, ce buna.....................5 furcu cu drag...............

Dana Cristea - pusikmea 1

21.05.2010, 13:11

si asta imi placeda si eu vr tot cu pespi sau cola

mena29 1

24.05.2010, 17:17

O mamma mia ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ceapa si ton