Pizza Margherita

de Andreea Caroline in Pizza, 24 Sep 2013 | 2490 vizualizari

 

Pizza Margherita ia nastere in 1889 la Napoli(Italia). Reginei Margherita i s-au preparat trei feluri de pizza insa ea a preferat-o pe aceasta si in onoarea ei pizza a fost denumita pizza Margherita !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip ''0''
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita miere
  • 1 cub drojdie proaspata
  • sare
  • 200 ml suc de rosii
  • 375 gr mozzarella de bivolita
  • busuioc
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Incepem prin a prepara blatul de pizza:


Punem intr-un bol faina cernuta.Separat dizolvam drojdia in apa calduta .O adaugam la faina.


Punem mierea si putina sare si incepem sa framantam aluatul.


Cand acesta a devenit elastic si nelipicios il acoperim cu un servet si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.


Separat amestecam sucul de rosii cu uleiul de masline,busuiocul tocat marunt si putina sare dupa gust.


Mozzarella se scurge bine de apa de conservare si se taie felii.


Impartim aluatul in trei parti egale.


Intindem fiecare bucata de aluat in forma rotunda .Intindem sucul de rosii pe suprafata blatului ,adaugam feliile de mozzarella si punem iarasi suc de rosii.


Dam la cuptorul incins la 180 grade pana ce pizza e frumos rumenita iar mozzarella s-a topit.


Se serveste fierbinte ;)


 

TIPS-URI

1

Daca nu va place busuiocul tocat in sucul de rosii,puneti la urma foi de busuioc peste mozzarella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

julianna10 1

29.06.2014, 15:52

Andreea Caroline 1

20.09.2014, 09:35

Julianna

babi5 1

15.12.2014, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si salam de vara uscat