Pizza marinara

de Oana in Pizza, 1 Aug 2010 | 3404 vizualizari

 

Pizza cu somon, foarte fina si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 ml lapte rece
  • 300 gr faina
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sos de rosii:
  • 2 rosii coapte
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • busuioc uscat
  • Topping:
  • 300 gr somon la gratar
  • 100 gr masline verzi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura cu varf cu capere
  • cascaval ras/mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza marinara:

Se incinge cuptorul.


Pentru blat, se rastoarna faina intr-un castron, sepune in mijloc uleiul, sarea si drojdia, se adauga laptele putin cate putin amestecand cu lingura. Se framanta apoi un aluat lejer, pana nu se mai lipeste de mana. Se unge tava de pizza cu ulei, se intinde aluatul si se pune tava in frigider 20 de minute.


Intre timp se prepara sosul de rosii. Rosiile spalate si curatate de piele si cotoare se mixeaza in blender cu celelalte ingrediente.


Se intinde sosul de rosii peste aluatul de pizza, se presara cu cascaval ras/mozzarella, apoi se aseaza somonul bucatele, maslinele feliate, ceapa si ardeiul taiate fideluta si caperele. Somonul a fost facut la gratar, cu cimbru si busuioc si cu zeama multa de lamaie.


Deasupra se presara iar cascaval ras sau mozzarella si se coace la foc potrivit.

 

TIPS-URI

1

In loc de somon proaspat se poate folosi conserva de somon sau somon afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza marinara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

epurasha2bb 1

02.08.2010, 18:58

si eu vreau !!!!

Oana 1

04.08.2010, 22:54

Pofticioaselor N-am mai fost pe faza, dar sper ca v-ati servit singure din tava (mai ales ca am gasit-o goala )

Panacris 1

10.04.2013, 14:36

La favorite cu ea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza turnata