Pizza marinara

de Oana in Pizza, 1 Aug 2010 | 2836 vizualizari

 

Pizza cu somon, foarte fina si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 ml lapte rece
  • 300 gr faina
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sos de rosii:
  • 2 rosii coapte
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • busuioc uscat
  • Topping:
  • 300 gr somon la gratar
  • 100 gr masline verzi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura cu varf cu capere
  • cascaval ras/mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza marinara:

Se incinge cuptorul.


Pentru blat, se rastoarna faina intr-un castron, sepune in mijloc uleiul, sarea si drojdia, se adauga laptele putin cate putin amestecand cu lingura. Se framanta apoi un aluat lejer, pana nu se mai lipeste de mana. Se unge tava de pizza cu ulei, se intinde aluatul si se pune tava in frigider 20 de minute.


Intre timp se prepara sosul de rosii. Rosiile spalate si curatate de piele si cotoare se mixeaza in blender cu celelalte ingrediente.


Se intinde sosul de rosii peste aluatul de pizza, se presara cu cascaval ras/mozzarella, apoi se aseaza somonul bucatele, maslinele feliate, ceapa si ardeiul taiate fideluta si caperele. Somonul a fost facut la gratar, cu cimbru si busuioc si cu zeama multa de lamaie.


Deasupra se presara iar cascaval ras sau mozzarella si se coace la foc potrivit.

 

TIPS-URI

1

In loc de somon proaspat se poate folosi conserva de somon sau somon afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza marinara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

epurasha2bb 1

02.08.2010, 18:58

si eu vreau !!!!

Oana 1

04.08.2010, 22:54

Pofticioaselor N-am mai fost pe faza, dar sper ca v-ati servit singure din tava (mai ales ca am gasit-o goala )

Panacris 1

10.04.2013, 14:36

La favorite cu ea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu peste