Pizza mediteraneana cu vinete

de RuxyRux in Pizza, 11 Oct 2011 | 7004 vizualizari

 

Pizzaaaaaaa time! O pizza usoara si rapida ce combina ingrediente si arome mediteraneene ...e delicioasa! Va invit sa savurati!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 gr faina
  • 2 linguri de gris
  • 2 linguri ulei de palmier
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • in jur de 250 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura pentru 1 pizza:
  • 4 felii de vinete
  • 70 gr branza feta
  •  70 gr haloumi rasa ( branza asemanatoare cu mozarella din lapte de capra)
  •  parmezan ras (dupa dorinta sau in jur de 30 gr) 
  • pudra de usturoi
  •  ardei gras rondele 
  • ketchup de casa cu busuioc 
  • se mai pot pune masline( eu nu am pus)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza mediteraneana cu vinete:

1. Se amesteca grisul cu zahar, sare, ulei de palmier, drojdie si 50 ml apa calduta si se lasa 10 minute la loc caldut. 

Dupa cele zece minute se adauga faina si restul de apa cate putin si se framanta un aluat care nu se lipeste de maini. Se unge cu ulei de masline si se lasa la crescut la loc cald atat cat pregatim umplutura.

2. Se pregatesc restul ingredientelor,  se taie feliile de vinete apoi se sareaza si se lasa zece minute. Se amesteca sosul... eu am amestecat (suc de rosii cu busuioc cu ketchup de casa si a iesit in jur de un bol mic) apoi se rade branza haloumi, se marunteste feta se taie ardeiul rondele. 

Dupa zece minute vinetele se spala de sare se tamponeaza cu un servet sa absorbim  excesul de apa apoi se trag vinetele la tigaie in putin( o lingurita) ulei de masline pentru 5 minute pe ambele parti.

3. Se imparte aluatul in doua parti. se intinde cu mana in forma de pizza , se unge blatul cu ketchup, apoi dupa inspiratie se aseaza haloumi, deasupra vinetele, apoi feta maruntita, rondelele de ardei, inca putin ketchup, si la sfarsit parmezanul ras. Se pot pune si masline.  Un praf de usturoi si gata e de cuptor.

4. Coacem pizza pentru 15-20 de min la 200 grade...sau pana se rumeneste.

5. Pizza se scoate si se portioneaza dupa dorinta se poate servi cu ketchup si parmezan.

Pofta mare, ca merita!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza mediteraneana cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza vegetariana à la Veneţia