Pizza Quatro Stagioni de casa

de cute_alynutzza in Pizza, 18 Noi 2013 | 3328 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 150 g faina
  • un varf lingurita sare
  • 10 g drojdie
  • 100 ml lapte caldut

Pentru ornat:

  • 3 linguri pasta de rosii
  • 3 felii salam
  • 3 felii muschi file
  • 3 felii pastrama de porc
  • 150 g ciuperci feliate la cutie
  • o jum ardei gras
  • 150 g mozzarella
  • cateva masline feliate
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Quatro Stagioni de casa:

Incepem prin prepararea blatului de pizza:


Incalzim putin laptele. Dizolvam drojdia de bere in 2 linguri de lapte. Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu sare. Facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia dizolvata in lapte. Facem un terci peste care presaram un praf de faina. Lasam sa se odihneasca 20 de min si dupa adaugam incet incet restul de faina, laptele si uleiul. Amestecam pana se formeaza aluatul dupa care framantam pana formeaza bule de aer si devine elastic. Pudram cu putina faina si lasam aluatul la dospit circa 30min. In tot acest timp aluatul trebie sa-si dubleze volumul.


Cat timp se dospeste aluatul preparam compozitia care se va pune pe blat. Taiem mezelurile julien marunt, la fel si ardeiul gras. Adaugam 2 linguri de ulei intr-o tigaie si dupa ce se incinge punem mezelurile la rumenit. Dupa ce s-au rumenit putin (circa 5 minute) adaugam si ardeiul. Amestecam bine si cum vedem ca ardeiul isi schimba culoarea adaugam o lingura pasta de rosii. Amestecam bine, mai lasam 1 min dupa care dam la racit.


Ungem cu ulei o tava rotunda de copt si pregatim sosul cu care vom unge blatul (2 linguri pasta de rosii + jum lingurita oregano). Dupa ce aluatul a crescut il framantam din nou foarte energic. Intindem aluatul pe masa de lucru (presarata cu faina) si formam cu mainile o foaie subtire de pizza de dimensiunea formei de copt. O punem in tava dupa care ungem blatul cu ajutorul unei pensule cu pasta de rosii. Presaram foarte putina mozzarella.


Adaugam compozotia peste mozzarella , ciupercile si maslinele. Presaram cu putina mozzarella. Bagam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute pe gratarul de jos al cuptorului. Dupa 15 minute mai putem adauga putina mozzarella daca dorim.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Quatro Stagioni de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

18.11.2013, 22:51

simona72 1

19.11.2013, 13:08

iri_iri 1

27.03.2015, 11:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Lipie cu galbiori