Pizza Quatro Stagioni de casa

de cute_alynutzza in Pizza, 18 Noi 2013 | 3017 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 150 g faina
  • un varf lingurita sare
  • 10 g drojdie
  • 100 ml lapte caldut

Pentru ornat:

  • 3 linguri pasta de rosii
  • 3 felii salam
  • 3 felii muschi file
  • 3 felii pastrama de porc
  • 150 g ciuperci feliate la cutie
  • o jum ardei gras
  • 150 g mozzarella
  • cateva masline feliate
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Quatro Stagioni de casa:

Incepem prin prepararea blatului de pizza:

Incalzim putin laptele. Dizolvam drojdia de bere in 2 linguri de lapte. Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu sare. Facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia dizolvata in lapte. Facem un terci peste care presaram un praf de faina. Lasam sa se odihneasca 20 de min si dupa adaugam incet incet restul de faina, laptele si uleiul. Amestecam pana se formeaza aluatul dupa care framantam pana formeaza bule de aer si devine elastic. Pudram cu putina faina si lasam aluatul la dospit circa 30min. In tot acest timp aluatul trebie sa-si dubleze volumul.

Cat timp se dospeste aluatul preparam compozitia care se va pune pe blat. Taiem mezelurile julien marunt, la fel si ardeiul gras. Adaugam 2 linguri de ulei intr-o tigaie si dupa ce se incinge punem mezelurile la rumenit. Dupa ce s-au rumenit putin (circa 5 minute) adaugam si ardeiul. Amestecam bine si cum vedem ca ardeiul isi schimba culoarea adaugam o lingura pasta de rosii. Amestecam bine, mai lasam 1 min dupa care dam la racit.

Ungem cu ulei o tava rotunda de copt si pregatim sosul cu care vom unge blatul (2 linguri pasta de rosii + jum lingurita oregano). Dupa ce aluatul a crescut il framantam din nou foarte energic. Intindem aluatul pe masa de lucru (presarata cu faina) si formam cu mainile o foaie subtire de pizza de dimensiunea formei de copt. O punem in tava dupa care ungem blatul cu ajutorul unei pensule cu pasta de rosii. Presaram foarte putina mozzarella.

Adaugam compozotia  peste mozzarella , ciupercile si maslinele. Presaram cu putina mozzarella. Bagam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute pe gratarul de jos al cuptorului. Dupa 15 minute mai putem adauga putina mozzarella daca dorim.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Quatro Stagioni de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

18.11.2013, 22:51

simona72 1

19.11.2013, 13:08

iri_iri 1

27.03.2015, 11:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA